Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA RUBRIKA

Dosta vam je neprovjerenih recenzija? Večernjakov Barkod donosi nepristrane tekstove provjerenih autora

Šibenik: Po?elo zimsko sezonsko sniženje
Dusko Jaramaz/PIXSELL
30.08.2023.
u 17:58

Barkod je nova rubrika na portalu Večernjeg lista. Ne iznosimo stav o nekom proizvodu ako ga nismo isprobali

Želite znati jesu li tajice za 35 eura zaista bolje od ovih koje možete kupiti za tri eura? A sigurno vas muči i hoće li se obična bijela majica kratkih rukava s cijenom od oko 20 eura nakon nekoliko nošenja i pranja razvući kao i njezina pet puta jeftinija konkurencija. Je li robna marka samo ime ili iza skupljeg brenda stoji i kvaliteta? Jer, zacijelo se i na policama s kućnim markama pojedinih trgovačkih lanaca krije niz dobrih proizvoda, samo ih treba otkriti... Zanima vas koliko je istine u tome da je najnovija maskara koja se pojavila na tržištu najbolja među onima koje za neki pristojan iznos možete kupiti? Mislite, mora biti kad ima toliko pozitivnih recenzija, ali ipak vas muči tko se krije iza tih recenzija i jesu li one realne.

– Zato pokrećemo Barkod, novu rubriku na portalu Večernjeg lista. Svojim čitateljima želimo preporučiti ono što je zaista kvalitetno i bitno. Provodimo nezavisna testiranja različitih proizvoda kako bismo vam pomogli da nađete ono što trebate, a da pritom izbjegnete stres te uštedite vrijeme i novac – rekla je Anamaria Todorić, direktorica digitalnog poslovanja Večernjeg lista.

VEZANI ČLANCI:

Isto vrijedi doslovno za svaki proizvod, iz svakog segmenta, jer činjenica je da nepristranu procjenu bilo kojeg proizvoda može dati samo onaj tko je taj proizvod zaista i isprobao, ali da pritom ima dovoljno znanja i iskustva da bi znao ispitati sve aspekte konkretnog predmeta. Važno je i da autor teksta ne osjeća da mora recenziju pisati "u rukavicama" jer je proizvod dobio besplatno. Tko će vama koji se spremate platiti glačalo, toster, usisavač, aparat za kavu... bez zadrške reći koje su tim proizvodima dobre, a koje loše strane? Normalno je da svaki prodavač hvali svoj proizvod; obično u informacijama o nekom proizvodu ne nalazimo napomenu da nešto baš i nije takvo kakvo je oglašeno. I zato se sve teže snaći u šumi proizvoda različitih proizvođača, različite kvalitete izrade i različite razine upotrebljivosti. Internetske trgovine dodatno su začinile stvari jer se na njima kupljeni artikli uživo mogu vidjeti, pa tako i isprobati, tek kad ih dostave kupcu. Prednosti internet-kupnje, dakako, ima više, kao i nedostataka, ali ovakav način trgovanja pogotovo naglašava potrebu za pouzdanim savjetnikom. Za nekim poput Barkoda Večernjeg lista.

Pitate se kako funkcionira neki kućanski uređaj ili možda automobil i isplati li se investirati baš u njega? Hoćete li požaliti zbog odluke o kupnji i prije nego što otplatite rate za proizvod koji ste kupili? Što je u trgovinama veća ponuda, to se kupcu više ovakvih i sličnih pitanja roji u glavi. I povrh svega – koga pitati za preporuku, kome vjerovati? Barkod je nova rubrika na portalu Večernjeg lista koja donosi autorske tekstove provjerenih autora, rezultate naših recenzija i istraživanja. Ne iznosimo stav o nekom proizvodu ako ga prethodno sami nismo isprobali. Ako je prvi dojam iznimno pozitivan ili iznimno negativan, testiranje ponavljamo i po potrebi u njega uključujemo i kolege iz drugih sektora kako bismo bili sigurni da isprobani proizvod zaista ide u jednu od dvije krajnosti, bilo pozitivnu, bilo negativnu. Dakle, veliku većinu proizvoda o kojima pišemo kupujemo, sve ih koristimo i tek onda iznosimo svoj stav.

VEZANI ČLANCI:

– Vjerujemo da naši čitatelji zaslužuju nekoga tko će umjesto njih istražiti što se na tržištu nudi, nekoga tko će sve proizvode isprobati i objektivno procijeniti. Barkod će odraditi štreberski dio posla, da ne morate vi. Prepustite nam istraživanje i isprobavanje. Recenzirat ćemo proizvode koji vas zanimaju, proizvode koji se nametnu tržištu ili se na njemu pojave kao noviteti. Na vama je samo da izaberete – na temelju nepristranih recenzija Barkoda Večernjeg lista – rekla je Sandra Mikulčić, urednica Barkoda.

Dakle, bez obzira na to tražite li automobil ili školsku torbu, odjevni predmet ili kuhinjsko pomagalo, kućanski uređaj ili kozmetiku, dopustite da vam pomognemo. Večernji list redakcija je duge tradicije i velikog iskustva, sa žicom za inovativno i kvalitetno. Naši novinari stručnjaci su u svojim područjima i rado će preporučiti gdje možete pojesti dobar obrok, kamo se uputiti po ovotjednu dozu adrenalina ili što trebate kupiti da biste uspješno ispekli svoj prvi kolač. Barkod je nova rubrika Večernjeg lista s već dokazanim timom koji vam može biti savjetnik bilo da trebate nešto očistiti, popraviti, sašiti, skuhati ili ste samo u dilemi koji od proizvoda iz preširoke ponude odabrati. Bez obzira na to što trebate, Barkod će recenzirati, vi odaberite.

Ključne riječi

Komentara 15

CA
cavecanem
21:06 30.08.2023.

Nepristranih heheheh

Avatar Asterix
Asterix
20:26 30.08.2023.

Ajmo sponzori, navalite.

Avatar Nomi
Nomi
01:05 31.08.2023.

Hahahahahahahahaaa jupiiiii

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije