Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Globalna bankarska kriza

Pad banaka ne utječe na hrvatski sustav? HNB: Banke u Hrvatskoj su stabilne

16.03.2023.
u 20:10

Američke i europske banke plaćaju danak nakrcavanja obveznicama. HNB: Banke u Hrvatskoj su stabilne

Komentara 10

RE
realisticki
08:21 17.03.2023.

U Americi niču bankovne krize koje utiječu i na funkcioniranje bankovnog sektora u svijetu Europi pa tako i u Hrvatskoj. VL do sada nije pisao nešto opširnije o opširnije o toj krizi, jer su gopolitička previranja i naoružanje od većeg značaja. Sada smo dobili jedan članak koji je napisam u nečijem interesu i daleko od stvarnog stanja u bankovnom sektoru. Možda bi tu trebatrebalo napisati i naglasit to da je ta kriza američke Silicon Valley Bank prouzročena nakon trgovanja obaveznicama, da naš prekooceanski partner nije takav kakvoga nam se ga u Hrvatskoj predstavlja. U EU se upotrebljavaju veliki napori da bi se Europa osamostalila od ovisnosti ruskih energenata. Bankovne krize u Americi se događaju česće i ozbiljnijeg su karaktera nego u ostatku svijeta. Zašto se Europa, a time i Hrvatska ne oslobode od ovisnosti prema američkom bankovnom sektoru i obranbenom sektoru? Podsjetimo se, da je EU smišljen i stvoren da bi kao unija evropskih država mogla ravnopravno parirati razne ugroze iz Azije i Amerike. Da bude stvar kompliciranija Europa je izabrala svog kolonizatora, koji joj donosi probleme u svim oblastima gospodsrstva.

BI
billynik
21:58 16.03.2023.

Amerika godinama tiska dolare bez ikakvog pokrića i sve će to pomalo doći na naplatu i to svima nama.

LJ
ljeto90
21:51 16.03.2023.

Ma mi smo jedna od najbogatijih država EU industrija cvijeta još malo stižemo kinu???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije