Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije mu žao

Rene Bitorajac: S pjesmom 'Mi Hrvati' taknuo sam u osinje gnijezdo

Rene Bitorajac
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/13
08.05.2016.
u 19:51

"Tko je shvatio, shvatio je, a tko nije i neće. Ali svakako sam s tom pjesmom očito dodirnuo bit i taknuo u osinje gnijezdo."

Ne stišava se prašina koja je u javnosti podignuta nakon što je Rene Bitorajac objavio obradu pjesme 'Mi Hrvati'. 

Jedni ga optužuju i prijete, a drugi, poput HND-a, od najviših državnih dužnosnika zahtijevaju da se odmah i bezuvjetno ograde od "ovog posljednjeg, kao i svih dosadašnjih huškačkih napada i poziva na linč". 

Glumac je na društvenim mrežama poručio što misli o svemu, a gostujući u Dnevniku N1  poručio je kako "mračna strana sve više dobiva krila". 

Rekao je da je pjesma satirična i autoironična.

"Tko je shvatio, shvatio je, a tko nije i neće. Ali svakako sam tom pjesmom očito dodirnuo bit i taknuo u osinje gnijezdo."

Naglasio je da pjesma nije vođena nikakvim ideološkim predznakom te da je ideologija "teža tjelesna ozljeda duha, ali jedni su se malo više prepoznali nego drugi."

Demantirao je navode da je ova pjesma "osveta" jer  njegovo kazalište nije dobilo novac od Ministarstva kulture te naglasio da je "on u ovome sam" te da nije bio u Ministarstvu. 

"Rastužuje me ovaj hrvatski način – sve je više podijeljena zemlja i ova mračna stana sve više dobiva krila. Ja sam umjetnik i time ću se i dalje baviti. U ulogama mogu biti i četnik i partizan i nastavit ću svoj rad – ovo mi daje krila", rekao je Rene i dodao da mu nije žao zbog svega jer, kako tvrdi, sada shvaća da bi kao umjetnik trebao nešto reći.

"Ovom pjesmom možda sam prekinuo šutnju. Novine koje slikaju moju adresu i prozor i po fejsu prijete mojoj djeci i majci, to je stup primitivizma. Sve ću poduzeti da zaštitim svoju obitelj."

>>HND zgrožen prilogom o poznatom hrvatskom glumcu Reneu Bitorajcu

Komentara 223

NA
nasstihjezivot
20:29 08.05.2016.

Bitorajac nije dobio lovu od drzave koju je trazio za svoj satiricki teatar u kinu Mosor, pa se svima osvetio tom pjesmom. E pa Bitorajac ako si posten, repaj sad malo o svojoj obitelji, kako ste sa partizanima koljacima doslii u ZG i zavrsili u stanu u Vodnikovoj....

BR
braveheart11
20:15 08.05.2016.

gospodine Bitorajac....... sa kojim poljem pocinje šahovnica na crkvi svetog Marka?.....crvenim?.....ocigledno su to ustase pobojale..... ne radi zrtvu od sebe ..... ljudima je dosta

Avatar H/S/P
H/S/P
20:13 08.05.2016.

Jesi ti shvatio da novaca više nečeš dobit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije