Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Detaljni vodič

Ovih 28 nezaobilaznih postaja Adventa u Zagrebu morate obići...

14.12.2015., Zagreb - Advent u Zagrebu i ove godine na Trgu kralja Tomislava popularnom Tomislavcu pruza nezaboravnu bozicnu bajku u klizaljkama na ledu koji se prostire uokolo cijelog parka dok velika ponuda jela i pica na obliznjim ukrasenim kucicama ni
05.11.2016.
u 09:00

Uz deset novih lokacija i još više događanja, ovo svjetski poznato događanje brani titulu najboljeg božićnog sajma i ove godine

Braneći titulu najboljeg u Europi, TZ Zagreba u sklopu Adventa u Zagrebu ove godine od 26. studenog božićni ugođaj donosi na deset novih lokacija u gradu. Portal European Best Destinations i ove godine stavio ga je u konkurenciju za najbolji božićni sajam, a glasa se od 2. do 12. prosinca. Donosimo detaljni vodič.

Advent u tunelu

U tunelu Grič božićnu bajku dočarat će 3D instalacijama na stropu, biranom glazbom i videoprojekcijama koje će stvoriti pravu blagdansku atmosferu.

Dvorišta – adventsko izdanje

Popularna ljetna manifestacija dobila je svoje zimsko izdanje. Od 3. do 23. prosinca otvorit će se dvorišta palače Amadeo u Demetrovoj 1, palače Balbi u Demetrovoj 11, Muzeja grada Zagreba u Opatičkoj 20 te Hrvatskog instituta za povijest u Opatičkoj 10. Tamo će posjetitelje zabaviti koncertima, no i gastroprogramom.

Na Vranicanijevoj livadi

Na poljani pokraj kule Lotrščak na Gornjem gradu prostor će biti uređen u stilu “Šume Striborove” Ivane Brlić-Mažuranić, a takva će biti i ugostiteljska i suvenirska ponuda. No bit će tu i slikarskih radionica i čitanja bajki poznate književnice.

Advent na Štrosu

Na Strossmayerovu šetalištu osvanut će tri kupole od 30-ak kvadrata, a sve će biti prigodno ukrašeno, dok će program upotpuniti koncertima.

Modni advent Oktogon

Od 10. do 31. prosinca cijeli će prostor Oktogona biti uređen u stilu modne ulice. Svoje kreacije predstavit će 12 hrvatskih dizajnera, a svaki dan planiraju i jazz-program. Svake srijede u Oktogonu kuhat će Mate Janković i hrvatski dizajneri, četvrtkom će se kratkim revijama predstaviti dizajneri, a nedjeljama na Business caféu hrvatski poduzetnici.

Novi advent – Novi Zagreb

Na platou MSU od 1. do 31. prosinca smjestit će 15-ak kućica s gastroponudom najpoznatijih zagrebačkih restorana, a planiraju i zabavni program, poput bendova koji će nastupati za vikend, ali i radionice za djecu. Na platou će držati i žive borove u teglama, koje će prodavati, ali postojat će i mogućnost unajmljivanja.

Kod Rudolfa – Advent za djecu

Strossmayerov trg bit će posvećena samo djeci. Ondje će se nuditi razne delicije za mališane, a djeca će se moći igrati, crtati i uživati u radionicama. Puštat će se prigodni crtani filmovi i filmovi za djecu i mlade poput Vlaka u snijegu. Održavat će se i kazališne predstave, a nastupat će i DJ-i. Ondje će biti i malo sanjakalište.

Ledena bajka Djeda Mraza

Prostor u sklopu Zagrebačkog velesajma sastoji se od čarobnog dvorca Djeda Mraza, više od 30 eskimskih iglua, vanjske pozornice za održavanje priredbi i koncerata te velikog klizališta. U čarobnom dvorcu Djeda Mraza održavat će se čarobne ture, slušat će se božićne bajke koje će im čitati glumci, zamatat će se i uređivati darovi zajedno s vilenjacima te upoznati pravoga Djeda Mraza.

Advent u Dizajn distriktu

Na početku Martićeve postavit će “adventski trg” s nekonvencionalnom ponudom, a tu je i glazbeni repertoar. Adventske kućice bit će visoke pet i pol metara, nepravilna oblika, načinjene od drvene građe i s plohom od translucentnog platna. U Croatian Design Superstore planiraju različite radionice, koncerte...

Advent u Klovićevim dvorima

Klizalište će postaviti i u Klovićeve dvore, u atrij galerije, a organiziraju i program na Platou Gradec, gdje će, među ostalim, biti posebno mjesto za fotografiranje na kojemu će pritiskom na gumb početi “padati” snijeg. Tamo će biti i koncerata, svirat će Songkillersi, Vatra...

Advent na Zrinjevcu

Tamo posjetitelje čekaju unikatni ukrasi i suveniri, a pripremaju i zagrebačke specijalitete – krpice sa zeljem, štrukle...

Ledeni park

Uz taktove glazbe, na Tomislavovu trgu klizanje na otvorenom može se obogatiti mirisima i okusima gastronomskih delicija, kao i brojnim kulturnim sadržajima za djecu i odrasle.

Advent na Europskom trgu

Koncerti, atrakcije, izložbe i bogata ponuda europskih gradova...

Fuliranje

Ove godine Tomićeva postaje “Chef’s street”, u kojoj će se predstaviti najpoznatiji hrvatski kuhari, a Kurelčeva postaje diskoulica.

Advent na ostalim lokacijama

Posjetiti se mogu i standardne lokacije – advent na Jelačić-placu, bit će i žive jaslice ispred katedrale, Artomat u “džamiji”, božićna bajka ispred kavane Johann Franck, otvorit će crkvu sv. Dizme, a prigodne programe planiraju u Maloj sceni, Etnografskom muzeju te Muzeju za umjetnost i obrt te u HNK.

Komentara 13

ZZ
zzz
11:46 05.11.2016.

divno! veselim se!

MO
moodyblues
12:40 05.11.2016.

A što je s Kvatrićem??? Jadan i otužan kao i sve ove godine otkad su ga "preuredili" i napravili krematorij od njega, ubili mu dušu.... Žalosno!

DU
Deleted user
12:24 08.11.2016.

Ne razumije sve ove negativne komentare! Hej ljudi, pa internacionalno je Advent u Zagrebu proglašen destinacijom godine! Još jednom za nepismene: internacionalno!!! Hvala Martina Bienenfeld! Tako se radi!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije