Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izložbe u 2017.

Nakon Bowieja stižu Klimt i Malkovich pa Tesla i Calder

05.02.2017.
u 12:09

Jučer je u Pogonu Jedinstvo i Močvari otvorena putujuća izložba Goethe-Instituta “Genijalni diletanti”

Pratio ga je sve do njegova posljednjeg nastupa.

I snimio na stotine fotografija Davida Bowieja u najvećim zanosima. Fotograf Brian Rašić legendarnog je glazbenika upoznao osamdesetih godina prošlog stoljeća, a priču kroz njegove fotografije odlučili su zagrebačkoj publici prvi put predstaviti djelatnici Muzeja za umjetnost i obrt. Izložba “David Bowie by Brian Rašić” otvorena je prije nekoliko dana, a ona je samo dio vrijednih postava koje ćemo razgledati u metropoli ove godine.

Gostuje i Blixa Bargeld

Jučer je u Pogonu Jedinstvo i Močvari otvorena putujuća izložba Goethe-Instituta “Genijalni diletanti” o glazbenoj sceni u podijeljenoj Njemačkoj početkom 1980-ih putem fotografija, filmova i tekstova koji prate sedam bendova, Einstürzende Neubauten, Die Tödliche Doris, Der Plan, Freiwillige Selbstkontrolle, Palais Schaumburg, Ornament und Verbrechen i Deutsch Amerikanische Freundschaft. U sklopu izložbe organiziraju i popratni program koji obuhvaća koncert na kojem će nastupiti ikone alternativne scene Blixa Bargeld i Teho Teardo, filmsku projekciju uz razgovor, DJ party, radionice. Sljedećeg tjedna 9. veljače u Domu HDLU otvara se još jedna sjajna izložba fotografija, “Malkovich, Malkovich, Malkovich” autora Sandra Millera. U njoj reinterpretira mnoge kultne fotografije iz povijesti s Johnom Malkovichem u glavnoj ulozi. Isti dan u Klovićevim se dvorima pak otvara “Izazov moderne: Zagreb – Beč oko 1900.”, u sklopu koje će izložiti djela Gustava Klimta, Kolomana Mosera, Josefa Hoffmanna, Vlahe Bukovca, Ivana Meštrovića i drugih umjetnika hrvatske moderne. Klovićevi će dvori 28. ožujka predstaviti djela slikara, scenografa i redatelja Željka Senečića, a za travanj pripremaju retrospektivnu izložbu Vaska Lipovca, kao i postav “All you need is luck” umjetnice Nikoline Ivezić, poznate i po tome što su njezini radovi izloženi u “Beertiji” i Tvornici kulture.

Spoj znanosti i arta

U veljači u Tehničkom muzeju predstavit će stare aparate koji su se nekada proizvodili u Hrvatskoj, odnosno u velikim pogonima poput Rade Končara i Tvornice motora Zagreb, te time najaviti budući postav muzeja “Made in Croatia”. Jesen je rezervirana za djela poznatog američkog kipara Alexandera Caldera koja će predstaviti u Umjetničkom paviljonu, dok će u studenom u Domu HDLU postaviti veliku multimedijalnu izložbu u čast Nikole Tesle, “Mind from the future”, koja će biti spoj znanosti i umjetnosti. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije