Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
edukativno druženje

Znate li kako pravilno odgojiti kućnog ljubimca? Educirajte se ovog vikenda u Dumovcu

Foto: Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba
1/13
15.02.2023.
u 15:47

Što sve podrazumijeva briga za dobrobit životinje, ali i kako njome ne narušavati kvalitetu života drugih ljudi posjetiteljima će objasniti djelatnici Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba u programu nazvanom "Odgovoran čovjek, sretna njuška"

Odgovorno držanje kućnih ljubimaca, prvenstveno pasa i mačaka, ove će subote biti fokus tema o kojoj će posljetitelje educirati djelatnici Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba. Tijekom edukatvnog druženja pod nazivom "Odgovoran čovjek, sretna njuška", koje će trajati od 10 do 14 sati, moći će se naučiti, među ostalim, i što sve podrazumijeva briga za dobrobit životinje, ali i kako njome ne narušavati kvalitetu života drugih ljudi. 

Trenerica pasa Marija Ferenček na poligonu za agility okupljenima će pokazivati što sve u Skloništu obuhvaća rad sa psom. Objasnit će kako se psi socijaliziraju, te zašto su im važne igre i šetnje. Pokazat će i kakvim se zadacima može razvijati inteligencija pasa, a među mnoštvom pasa s kojima je radila na resocijalizaciji, je i Otto, pas koji je na Ksaveru prije četiri godine napao nekoliko ljudi. Naime, u Sklonište dolazi velik broj pasa s kojima je potrebno raditi na socijalizaciji, što je i preduvjet za njihovo uspješno udomljenje.

Građani će u Skloništu moći upoznati pse i mačke koji tamo čekaju svoje ljude. U samom Skloništu trenutačno je desetak mačaka i 130 pasa. Među njima je i desetak štenaca, starih tek nekoliko mjeseci, zaigrani su i puni energije, a onima koji ih udome, u život će unijeti veliku radost.

Posebna pozornost u subotu će se posvetiti najmlađim posjetiteljima. Djelatnici i volonteri Skloništa objasnit će im što stvarne ljubimce razlikuje od onih iz animiranih filmova, te zašto se o ljubimcu trebaju brinuti svi članovi obitelji. Pokazat će im i što sve "mace" i "peseki" trebaju imati u svojem domu kako bi bili sretni. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije