Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Žičaru “čuva” medvjedica, otvoriti je planiraju do Svih svetih

Gradnja žičare ušla je u završnu fazu, iako je situacija s koronavirusom i zatvaranjem granica zakomplicirala priču jer austrijska tvrtka Doppelmayr nije mogla dopremiti predviđenu opremu.
09. srpnja 2020. u 07:43 1 komentara 4165 prikaza
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Medvjedica i njezino mladunče odnedavno “čuvaju” trg na donjoj stanici žičare u Gračanima. A riječ je zapravo o dječjim penjačkim stijenama od stakloplastike na čeličnoj podkonstrukciji, pri čemu je medvjedica visoka dva metra. Izradila ih je slovenska tvrtka City Wall prema 3D modelu pomoću CNC strojeva, a upravo postavljaju i penjačke stijene unutar sjevernog dijela donje postaje.

1 / 7
08.07.2020. Zagreb - Radovi na Sljemenskoj zicari.Nova zicara gradi se na trasi stare, ali ce nova imati vise gondola u koje ce se moci smjestiti 10 putnika i voziti ce brze (voznja od pocetne stanice do vidikovca trajati ce svega 16 minuta). Gradnja se odvija u cetiri faze, a radovi na izgradnji posljednje faze sljemenskezicare poceli su 25. sijecnja 2019. Photo: Matija Habljak/PIXSELL

– Najveći je dio na etaži drugog kata, s raznim tematskim poligonima. Dio zida proteže se na zapadnoj strani kroz treću etažu, sjeverno od ulaza, neposredno iza vanjskih skulptura – govori Goran Radić, voditelj projekta gradnje žičare. City Wall je, dodaje, podizvođač tvrtke KFK, koja je zadužena za izradu metalnih konstrukcija, pročelja, krovišta, ograda..., a gradnja žičare, napominje, ušla je u završnu fazu, iako je situacija s koronavirusom i zatvaranjem granica zakomplicirala priču jer austrijska tvrtka Doppelmayr nije mogla dopremiti predviđenu opremu.

Zagreb: Pogled iz zraka na gradilište sljemenske žičare ZAGREB FOTO Snimke iz zraka: Pogledajte kako napreduje gradnja sljemenske žičare

– Sad je sve što smo trebali stiglo, no zbog toga nam se produljio rok dovršetka za sto dana – kaže Radić. Krajem kolovoza, čuje se neslužbeno s gradilišta, počinju probne vožnje, a otvaranje se planira do Svih svetih. Donedavno se najavljivalo da će to biti u rujnu, a prvotno je otvorenje, podsjetimo, bilo planirano 31. svibnja. 

Neugodna situacija
Ono što je mladoženja napravio mladoj izazvalo zgražanje: 'Traži papire za razvod!'
a
Jadranom bez daha
Argonauti u sedam dana preveslali 650 kilometara hrvatske obale
  • Aedes2017:

    Doppelmayer nema veze s kašnjenjem završetka žičare ! Lažu i dobit će tužbu i penale !