Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomogla je i EU

Završeni radovi u Poduzetničkoj zoni Puhovec, vrijedni su 10 milijuna kuna

Foto: WAVES KOMUNIKACIJE
1/2
05.11.2021.
u 12:21

Ovim projektom, uz to što je izgrađena sama cesta, napravljena je potpuna komunalna infrastruktura, autobusne stanice, te pješačke i biciklističke staze, rekao je gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian.

Završeni su radovi na izgradnji infrastrukture Poduzetničke zone Puhovec, jednom od strateških projekata Dugog Sela. Radovi su vrijedni nešto više od 10 milijuna kuna, a s 5,5 milijuna sufinancirala ga je Europska unija. S dodatnih 200 tisuća kuna, sudjelovala je i Zagrebačka županija, a Grad Dugo Selo potpisao je i ugovor s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU vrijedan nešto manje od 1,5 milijuna kuna. 

- U našim nastojanjima da poduzetničke zone Grada Dugog Sela dovedemo u funkciju osnovno je izgraditi infrastrukturu. Time nastojimo omogućiti svojim poduzetnicima usmjerenost ka razvijanju njihovih projekta, ulaganja u proizvodne procese, te zapošljavanje novih ljudi. Ovim projektom, uz to što je izgrađena sama cesta, napravljena je potpuna komunalna infrastruktura, autobusne stanice, te pješačke i biciklističke staze. Ono što je najbitnije za Dugo Selo je da ta prometnica povezuje dva mjesta Grada. Na taj ćemo način oživjeti i južni dio Grada, ne samo poduzetnički nego i stambeno - rekao je gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian.

Razvojni projekt poduzetničke zone Puhovec usmjeren je na širenje sustava potpore malim i srednjim poduzećima u Gradu Dugom Selu uspostavljanjem funkcionalne i operativne poduzetničke zone, potpuno opremljene suvremenom osnovnom i dodatnom zajedničkom infrastrukturom, što će pomoći povećanju konkurentnosti postojećih mikro, malih i srednjih poduzeća, povećanju broja novoosnovanih poduzeća, te novim ulaganjima i povećanju zaposlenosti. Projekt je prijavljen u EU fondove još 2017. godine. Procedura prikupljanja dokumentacije i provjera je provedena 2018. godine, a javna nabava 2019. godine. Ugovori s Ministarstvom i izvođačima radova su potpisani 2020. godine, te su započeti radovi na samom projektu. Sama izgradnja je trajala desetak mjeseci. Cijela je poduzetnička zona površine je 86,13 hektara, te je smještena uz željeznički kolodvor u Dugom Selu, u neposrednoj blizini križanja dvaju međunarodnih željezničkih pravaca: Ljubljana-Zagreb-Vinkovci-Beograd i Ljubljana-Zagreb-Koprivnica-Budimpešta. Od ulaza na autocestu Zagreb-Lipovac-Beograd udaljena je dva kilometra, a od Zagreba 20 kilometara.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije