Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZARAZA KORONAVIRUSOM

U Međimurju potvrđen prvi slučaj zaraze sojem delta plus

Marina Payerl Pal
Foto: Međimurska županija
05.11.2021.
u 08:38

Iako je Međimurje županija koja ima postotak cijepljenih među najvećim u Hrvatskoj, iznad 60%, to još uvijek nije dovoljno da bismo spriječili širenje virusa kojem svjedočimo, poručila je dr. Marina Payerl-Pal

U Hrvatskoj je jučer zabilježeno 6310 novih slučajeva zaraze koronavirusa, a u Međimurju je zabilježen i prvi zaraženi s delta plus varijantom virusa. 

- Međimurje bilježi najveći broj uzetih uzoraka u jednom danu i pozitivnih osoba od početka pandemije. Trend porasta brojki održava se na incidencije, pa 7-dnevna incidencija iznosi 767, a 14-dnevna incidencija iznosi 1 343 pozitivnih na 100 000 stanovnika, kazala je u četvrtak ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije dr. Marina Payerl-Pal na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Međimurske županije.

Navela je i to da je u Međimurju potvrđena prisutnost delta varijante AY.4.2., koja je izuzetno virulentna i lako prenosiva.

Dr. Payerl-Pal komentirala je i situaciju s cijepljenjem. 

- Iako je Međimurje županija koja ima postotak cijepljenih među najvećim u Hrvatskoj, iznad 60%, to još uvijek nije dovoljno da bismo spriječili širenje virusa kojem svjedočimo. Stoga nam je drago što je primjetan porast interesa za cijepljenje i nastojat ćemo maksimalno olakšati građanima dolazak na punktove - ispričala je. 

Zbog velikog broja novooboljelih najavljeno je da će Nacionalni stožer civilne zaštite na konferenciji objaviti najnovije mjere. 

VIDEO: Velika Britanija prva odobrila lijek protiv COVID-19 molnupiravir: 'Danas je povijesni dan za našu zemlju'

Komentara 5

Avatar Dokman
Dokman
11:35 05.11.2021.

Zdravstveni djelatnici su postali sramota ljudskog roda. Kako mogu tvrditi tako očitu laž da cijepljenje spriječava širenje virusa?

Avatar Največi hrvat u istoriji
Največi hrvat u istoriji
10:00 05.11.2021.

U Međimurju potvrđen prvi slučaj zaraze sojem delta plus i sada imamo uz Hrvatsku i Boga i domoljublje i tu novu verziju korone.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije