Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REFORMA LOKALNE SAMOUPRAVE

Vlada će plaćati općinama da same sebe ukinu. Evo što o tome kaže stručnjak

03.11.2021.
u 12:49

"Hrvatska ima 21 županiju, a po broju stanovnika slični ste Danskoj, koja je zbog zdravstvene skrbi smanjila broj regija s trinaest na pet", ističe za Večernji list Paweł Swianiewicz, predstojnik odjela za razvoj i lokalnu politiku Fakulteta geografije i regionalnih studija Sveučilišta u Varšavi.

Komentara 8

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
13:23 03.11.2021.

Nije bitan broj županija i općina nego njihova mogućnost samofinanciranja. Ako to mogu neka opstanu ako ne mogu neka se ukinu. Vrlo jednostavno. Pa neće meni tamo načelnik općine od 100 stanovnika pojesti godišnje 100 kg janjetine i da mu to plate porezni obveznici iz svih krajeva RH. Ako mu njegova općina može platiti neka pojede cijelo stado.

Avatar old_habits_die_hard
old_habits_die_hard
13:12 03.11.2021.

vlada će plaćati? iz svog džepa????

DU
Deleted user
13:18 03.11.2021.

Hdz je osuđena zločinačka organizacija. Samo kažem...🙂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?