Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TIJEKOM VIKENDA

Zagrebačka policija: Istražujemo slučaj napada belgijskog ovčara na djevojčicu u Maksimiru

Zagreb: Sunčan dan privukao brojne šetače i rekreativce u park Maksimir
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
27.06.2022.
u 11:28

Kasnije su roditelji javili kako je djevojčica otpuštena iz bolnice te da ozljede nisu teške. Pas je bio vezan povocem, no bio je dovoljno dugačak da dohvati i napadne djevojčicu

Zagrebačka policija je potvrdila kako je u tijeku kriminalističko istraživanje vezano uz slučaj napada belgijskog ovčara na djevojčicu u Maksimiru. 

Kako su nam potvrdili, u subotu nisu dobili dojavu o napadu odnosno nitko od građana nije tražio policijsku intervenciju u trenutku napada. 

Podsjetimo, ove subote oko 11 sati belgijski ovčar napao je trogodišnjakinju na parkingu zapadno od ulaza u Park Maksimir. Brojni su htjeli pomoći te odvojiti psa od djevojčice. 

- Vidio sam da majka drži djevojčicu na tlu te kako otac pokušava psu rastvoriti čeljust i spriječiti da ju opet ne ugrize. Ja sam psa udario snažno nekoliko puta nogom u rebra. Trajalo je to možda minutu-dvije dok ga nismo odvojili od djevojčice. Tu je došla i jedna liječnica, koja je pogledala djevojčicu. Curila joj je krv na trbuhu. Roditelji su je posjeli u automobil i odjurili prema obližnjem KBC-u Zagreb na Rebro - ispričao je prolaznik koji se tamo nalazio za Jutarnji list.

Kasnije su roditelji javili kako je djevojčica otpuštena iz bolnice te da ozljede nisu teške. Pas je bio vezan povocem, no bio je dovoljno dugačak da dohvati i napadne djevojčicu. Vlasnik psa također je bio u šoku. 

>> VIDEO Tomašević pozitivan na koronavirus: Ima lakše simptome, otkazao je sve društvene obaveze

Ključne riječi

Komentara 3

MO
modovisisajteMaraschino
11:51 27.06.2022.

Ja bi vlasnike pasa natjerao da bosi i bez vode hodaju po gradskom asfaltu pa da vide malo kako je psu.... i najmirniji pas poludi od toga

Avatar Gerbil, the farming Troll
Gerbil, the farming Troll
11:48 27.06.2022.

Vrijeme da se tog psa, koji se samo igra i neće ti ništa, pošalje u vječni san.

MA
marta22
22:55 27.06.2022.

U švicarskoj pojedini kantoni donose propise o držanju pasa, plaćanju poreza itd. U Ženevskom kantonu je tako zabranjeno držati 18 pasmina potencijalno opasnih pasa (Bulmastif, Argentinska doga, Bordoška doga, Španjolski mastif, Američki staford, Rotwailer itd). Kod nas nema zabranjenih pasmina, a Pravilnik o opasnim psima uopće ne štiti građane, nego je skrojen isključivo po željama vlasnika pasa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije