Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pitanje za milijun kn

Tko potrgane zastave mijenja kad nitko nije dobio taj posao

Zastave
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
13.12.2017.
u 20:00

Socijalnoj zadruzi Humana Novi sporno je što se na natječaj Grada javila gradska ustanova URIHO. Predali su slučaj državi

Vjetar ih pokida, pa se postave nove. Sasvim jasna i logična svakom bi bila zamjena oštećenih zastava na ulazima u grad, ali natječaje, kako onaj za njihovo šivanje tako i onaj za njihovo dizanje i spuštanje, još uvijek nije dobio – nitko.

Sukob interesa?

Čude se tome i same tvrtke koje su se javile na javna nadmetanja vrijedna 5,2, odnosno četiri milijuna kuna jer, kako objašnjavaju, oba su natječaja već odavno trebala biti dodijeljena ponuđačima.

Zastave
1/7

– Krajem rujna završio je natječaj raspisan u srpnju za šivanje zastava na kojem smo odabrani mi i URIHO. Iako je procijenjena vrijednost natječaja bila 5,2 milijuna, mi smo ponudili 30 tisuća zastava isporučiti za milijun kuna manje – govore nam u socijalnoj zadruzi Humana Nova u Čakovcu. URIHO, inače gradska ustanova, čija je predsjednica Upravnog vijeća pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirka Jozić, ponudila se za isti posao, i to za cijenu točno 316 kuna manju od procijenjenih i najvećih mogućih 5,2 milijuna.

– Njihovo je pravo da ponude iznos koji god žele, pogotovo s obzirom na to da se natječajem traži više tvrtki koje će zastave šivati. Međutim, nije nam jasno kako se na natječaj Grada može javiti gradska ustanova – pitanje je koje je mučilo Humana Novu, koja je cijeli slučaj predala Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave. Njihov je predmet zaprimljen 4. listopada, a dok se rješava, iz Grada nam odgovaraju kako su na natječaj za šivanje zastava “zaprimljene dvije ponude koje su ocijenjene valjanima, te su stoga i odabrane”.

– Proveden je otvoreni postupak javne nabave s ciljem sklapanja okvirnog sporazuma s tri gospodarska subjekta na razdoblje od četiri godine. Stigle su dvije ponude i obje su odabrane – objasnila je Danijela Habijanec, pročelnica Gradskog ureda za javnu nabavu.

Nitko nam ništa ne govori

Na pitanje što je s drugim natječajem, onim raspisanim u rujnu, kojim se za četiri milijuna kuna traže tvrtke koje će sašivene zastave dizati i spuštati, iz Grada nisu odgovorili. Prema podacima s oglasnika javne nabave, međutim, javno otvaranje ponuda bilo je 16. listopada, a koje će tri od pet tvrtki koje su se javile na natječaj zastave uistinu dizati i spuštati sa stupova, još se uvijek ne zna.

– Nemamo pojma jesmo li dobili natječaj, niti što se čeka toliko da nam se javi. Koliko znamo, nije bilo nikakvih žalbi, ali iskustvo nam govori da Grad, ako im je natječaj hitan, one koji će posao raditi objave odmah, a ako nije, onda se čeka – objasnili su nam u Pismoradu, koji bi zastave na stupove dizao za 1,8 milijuna. Najniža je to, ujedno, ponuda na natječaju na koji su se javili i Elicom, Zagorjegradnja, Armus te zajedno Pirić promet i Ši-La-Co. Tko potrgane zastave zamjenjuje s obzirom na to da ih nitko ne šiva i ne postavlja, iz Grada nam nisu odgovorili.

Pogledajte i galeriju radova na izgradnji Podbrežja:

Zastave
1/30

Komentara 10

Avatar indigo25
indigo25
21:49 13.12.2017.

Rođačka bagatelna nabava.

VI
Vito
09:09 15.12.2017.

Pitanje za milijun kn Tko potrgane zastave mijenja kad nitko nije dobio taj posao ::: Tko je izradio zastave koje se raspadnu nakon mjesec dana u gradskom zraku??? __ Odgovor je napisao: ivosanaderhdz: Milan Bandić i Hercegovina.

Avatar Tito Svetinja
Tito Svetinja
20:15 13.12.2017.

Milan Bandić i Hercegovina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije