Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Još traje natječaj

Nema ih tko održavati pa trobojnice nestaju sa stupova

zastave
Borna Filić/PIXSELL
09.11.2017.
u 09:17

Za posao sa zastavama u prvom krugu nitko nije bio zainteresiran pa se potraga produljila, a barjake uništava vjetar

Sad ih vidiš, sad ih ne vidiš – vijorile su se prvo na svakom, a sad tek na svakom drugom ili trećem stupu. Zastave Hrvatske te Zagreba, ali i Europske unije, koje su se u svibnju počele postavljati na svim ulazima u grad, polako su počele osjećati posljedice činjenice da se nitko ne želi javiti na produljeni natječaj od četiri milijuna kuna, kojim se traži tvrtka koja će ih spuštati, dizati te održavati.

– Gledam svaki dan duž Ulice SR Njemačke i sve ih je manje. Po dvije su bile postavljene na svaki rasvjetni stup, a sad je tek po jedna ili nijedna. Nisam primijetio da ih netko skida, nego ih vjetar jednostavno uništi i odnese – rekao nam je čitatelj pa dodao kako su se, ako ih nema tko održavati, privremeno mogle spremiti.

U suprotnom, kaže, gotovo 30 tisuća, koliko ih se trenutačno nabavlja, neće biti dovoljno za sva planirana mjesta. Jer do kraja godine Zagrebom bi se trebalo vijoriti 46 tisuća zastava, a tvrtka koja će dobiti posao njihova održavanja, ako se opet ne dogodi da za to nitko nije zainteresiran, trebala bi svaku od njih obići svaki dan te popravljati oštećenja čim se prijave. To će trebati raditi sljedeće četiri godine, kao i podizati zastave na osam državnih praznika, blagdana i spomendana.     

Komentara 7

ST
stefj
09:52 09.11.2017.

Eh, niti jednom kumu se ne isplati, to je valjda sitniš. A neke normalne firme se više niti ne javljaju na natječaje jer nema smisla... Što se tiče zastava, interesantno je to da su u jednom traku zastave okrenute naopačke i na to nitko ne reagira.

IB
ibiza
09:35 09.11.2017.

glupost ,ja sam nedavno komentirao da mi to izgleda kao u Sijevernoj koreji ,bolje bi bilo da za neku humanitarnu svrhu je novac utrosen a ne na zastave zbog toga nismo veci htvatine ,ako nisi u srcu onda nista vanjstina....

Avatar liquidsky
liquidsky
12:13 09.11.2017.

Bandićeva sklonost kiču i lukavo prestavljanje sebe kao velikog domoljuba iako nije bio u ratu, a mogao i trebao je, omalovažava državni zastavu za koju je poginulo i na razne načine stradalo puno ljudi. Svojim provincijskim mentalitetom i političkom demagogijom, Bandić je zastavu Republike Hrvatske pretvorio u običnu, prljavu, ofucanu krpu. Potpuno je jasno da Bandić prema tom simbolu kojega svaka država na svijetu doživljava snažnije i emotivnije od pukog komada tekstila, kao što i mi s ponosom doživljavamo našu zastavu, zapravo nema poštovanja. Izvjestiti toliku količinu zastava umanjuje njihovu simboličku vrijednost. Baš zbog sprječavanja minoriziranja te simbolike, zastave postavljaju u, za svaku državu, posebnim prilikama. Zastave se baš zbog silnog simboličkog značenja stalno nalaze samo na objektima državnih i upravnih institucija. Bandić je od naše zastave napravio ružnu predstavu, smanjujući joj vrijednost. Zastave s grbom Zagreba neka postavlja gdje želi ali s državnom zastavom Bandić se nema pravo igrati kao da je njegova vlastita. Svemu čega je stalno previše vrijednost se smanjuje, i materijalna i simbolička.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije