Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljutita čitateljica

Vrlo česta pojava u Zagrebu: 'Živci su mi sve tanji, nervoza preuzima kontrolu...'

Prometni kaos
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/3
09.10.2018.
u 17:29

Gotovo svakodnevni scenarij jutros na raskrižju Nove Branimirove i Štefanovečke ulice – pokvareni semafor, a policije za regulaciju prometa nigdje

Česta je pojava u Zagrebu – pokvaren semafor. Jutros se to dogodilo na vrlo frekventnoj prometnici, raskrižju Nove Branimirove i Štefanovečke ulica, a prema riječima ljutite čitateljice koja se našla u tom kaosu, policije za regulaciju prometa nije bilo nigdje.

"Odlučila sam izabrati najmanje prometno zlo i ići autom na posao. Nakon samo nekoliko minuta dočekam, po tko zna koji put, meni neobjašnjivu, ali vrlo čestu pojavu u Zagrebu – pokvaren semafor. Živci su mi sve tanji, a nervoza sve češće preuzima kontrolu nad razumom", objasnila je naša čitateljica Gordana Bosek situaciju koja ju je zatekla jutros oko 7 i 15. Dodaje da je veliki pritisak na taj semafor svakodnevan, zbog raskrižja Osječke i Nove Branimirove, gdje je semafor učestalo isključen zbog vlakova pa se tu znaju događati i nezgode nervoznim vozačima, kao i nemoćnim pješacima.

Kako kaže Gordana, policije u ovakvim slučajevima nema gotovo nikad, možda i dođu kasnije, ali najčešće kada već nisu toliko potrebni. Podbacili su, prema njezinim riječima, i kada je nedavno u popodnevnoj špici nestalo struje na raskrižju Vukovarske i Držićeve. Tamo su se nakon nekog vremena navodno pojavili, ali su čepovi stvoreni na obilaznim raskrižjima gdje ih nije bilo i kolone su se protezale sve do Glavnog kolodvora. 

Zagreb je, primjećuje Gordana, postao grad automobila, pješaka koji sumanuto jure ne gledajući jesu li na zebri, pločniku ili trgu, biciklista koji ''šibaju'' kao da voze Tour de France, ne poštujući znakove jer su u prometu za automobile, a imaju prednost nad apsolutno svima, vozača koji prkose gužvama i nastoje za deset minuta stići sa starta na cilj, pritom oboriti rekord i pokazati sve svoje vještine. Međutim, prava noćna mora, po njezinom iskustvu, nastaje u javnom prijevozu.  

"Tu si svoj život prepustio teroru gorem od bilo čega. Čak i ako si uspio utrčati u toliko željeno prijevozno sredstvo koje ide u potrebnom smjeru, uspjevši proći neokrznut od jurećih biciklista, probiti se kroz masu pješaka, jedva prošavši kroz kolone nervoznih vozača, dočeka te kontrolor koji, ako mu nisi odmah izvadio kartu, izlije salve uvreda", istaknula je Gordana. 

Situacija u metropoli postala je zabrinjavajuća, osim spomenutog nerijetko se naleti na dio ceste koji je raskopan, a vozači ne znaju kojim ga putem obići. Ljeto je gotovo, velike gužve su svakodnevne, a vrhunac će dosegnuti dolaskom zime kada bi se zagrebački promet mogao naći u novim problemima. 

Pogledajte video radova na rotoru:

Komentara 36

Avatar possibilis
possibilis
17:59 09.10.2018.

I prometna ultura je na sve tanjim nitima. Teror cetiri zmigavca je posebno simpatican na vecim prometnicama. Manevri preko glavne trake (isparkiravanje i ubacivanje po principu "stani svijete, ja dosao!"), ubacivanje ispred zadnjeg u koloni, razmaci, motoristi izmedju auta... laktovi i samo laktovi. I nista osim laktova. Svi moraju prije svih. Probajte napraviti eksperiment: dajte zmigavac da se zelite prestrojiti. I promatrajte reakcije.

DU
Deleted user
19:06 09.10.2018.

Semafor na Selskoj prije Jadranskog mosta, dvije trake za most, dvije ravno za Savsku. Pametnjakovići udare na gas i pred semaforom se ubacuju pred one koji strpljivu čekaju na semafor. Tako se meni jednom ubaci tip, bez žmigavca naravno, jaa u šoku, umalo ga ne udarih, stisnem trubu. Kako se upalilo crveno, izađe lik iz auta, dere se na mene i pljuje po meni i mom autu. Pozivam policiju da dođe na križanje i malo uvede reda.

BL
blackpetar
17:35 09.10.2018.

policije nema za intervencije a kud za regulaciju prometa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije