Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trg dr. franje tuđmana

VGČ Črnomerec obećava vratiti razrovani park u prvobitno stanje, stanovnici negoduju: 'Da opet bude wc za pse!?'

Zagreb: Blato na Trgu dr. Franje Tuđmana
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/14
18.01.2023.
u 14:50

Sudeći prema komentarima, Črnomerčani baš i nevjeruju kako će se to realizirati, odnosno pišu mnogi i kada se vrati u prvobitno stanje postat će to ponovno wc za pse.

Vijeće gradske četvrti Črnomerec oglasilo se na Facebook profilu "Črnomerec je naš". U svojoj su se objavi osvrnuli na stanje u kojem je trenutno jedna od većih zelenih površina u toj četvrti, ali i centru metropole. Upravo velika i prostrana lokacija bila je jedan od glavnih aduta kada je gradonačelnik Tomislav Tomašević najavljivao manifestaciju Advent u Zagrebu.

Već i vrapci na okolnom drveću znaju kako je mjesec i pol dana u parku na Trgu dr. Franje Tuđmana stajao veliki adventski kotač koji se trebao okretati i tako pružati, kako se najavljivalo, spektakularan pogled, no od svega je na kraju nastao spektakularan gaf.

Kako su nam ranije potvrdili organizatori, tvrtka koja održava kotač nemarnim je rukovanjem oštetila osjetljive dijelove te iz tog razloga on nikada nije proradio. No, zato je radio okolni zabavni park Winterland, no kada je sve završilo 7. siječnja, stanovnici ovog kvarta počeli su negodovati jer teška mehanizacija koja uklanja i lunapark i kotač, razrovala je park.

- Tuđmancem prolazim često jer živim u blizini, a nerijetko ovdje šećem sa psom, ali ovo na što posljednjih dana park liči prikladnije je nekoj preoranoj njivi na kojoj će niknuti kukuruz, nego parku u centru grada - kazala nam je čitateljica s Črnomerca.

Na njen i brojne druge upite reagiralo je i VGČ u kojoj većinu drži vladajući Možemo.

- Drage sugrađanke i dragi sugrađani, ovim putem vas želimo obavijestiti da smo svjesni kako je park na Trgu Franje Tuđmana nakon uklanjanja zabavnog parka u lošem stanju. Još uvijek traje period koji zakupac ima za demontažu zabavnog parka te će po uklanjanju svih elementa lokacija biti vraćena u prvobitno stanje - poručili su.

No, sudeći prema komentarima, Črnomerčani baš i nevjeruju kako će se to realizirati, odnosno pišu mnogi i kada se vrati u prvobitno stanje postat će to ponovno wc za pse.

- S obzirom da je to jedina veća zelena površina na tom prostoru centra-zapada grada, zašto je još malo ne ozeleniti? Zašto ne posaditi još drveća i grmlja koje bi malo prigušilo buku i smrad prometa oko parka, da liči više na mini Maksimir? Dodatno, stvarno nisam veliki fan eventova koji tu budu, em zauzmu cijeli park, em su preskupi za generalnu populaciju, em sve razruju i unište, em iz njih krešti koma glazba koja uništi svaku želju za šetnju tim parkom. Dodatno, uvijek iza njih ostane smeća (ma koliko god čistili) i smrada/fekalija u prostoru gdje stave toi-toieve. Sigurno gradu dobro dođe lova koju daju za najam tog prostora, al to je vrijedan park, pa ako već nije za građane (jer u ovom stanju i nije), nadam se da barem pridonosi gradskoj blagajni...- predlaže jedna od korisnica Facebooka dok su se pojedini i našalili kako treba napraviti svjetsko prvenstvo u driftanju bagera i ogromnu fontanu.


>> VIDEO: Upaljen crveni meteoalarm za dio Hrvatske: Stiže i nova promjena, bit će snijega

 

Komentara 1

SP
Stari panj
20:40 18.01.2023.

Ne znam što se čude. Estragonu i Možemo su pesi važniji od djece. Osim ako su iz egxotičnih zemalja, naravno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije