Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvartovska tribina

Uklonjen kiosk u Ulici Jarun, u Braće Domany uređuju stazu

11.09.2013., Zagreb - Pogled s Vjesnikova nebodera na Kneziju i Srednjake.  Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL
27.02.2015.
u 12:00

Donosimo odgovore postavljene na kvartovskoj tribini Trešnjevka - jug

Na pitanja postavljena na kvartovskoj tribini Trešnjevka – jug odgovorio je pročelnik Ureda za izgradnju grada Dinko Bilić.

1. Južno od nebodera u Ulici braće Domany ostavljen je priključak za buduću cestu. Izveden je u više slojeva, postoje i ostaci betonskog zidića, stvaraju se nakupine vode za kiša, a neravnine postaju opasnost za pješake i bicikliste...

Dinko Bilić: Komunalni redar obavio je nadzorni očevid na licu mjesta te je ovaj ured izdao nalog Zagrebačkom holdingu d.o.o., podružnici Zagrebačke ceste, za uklanjanje betonskih prepreka na pješačkoj i biciklističkoj stazi koje predstavljaju opasnost za prolaznike te niveliranje površine kako se, kada pada kiša, ne bi nakupljala voda.

2. Kada će se srušiti kiosk u Ulici Jarun, blizu kbr. 53?

Dinko Bilić: Derutni je kiosk na navedenoj lokaciji uklonjen.

3. U Hrgovićima 55-69 nema prilaza za interventna vozila, a i već 5-6 godina tražimo rampu za silazak s platoa. Hoćemo li to dobiti?

Dinko Bilić: Radovi na predmetnom platou nisu predviđeni Programom gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture na području grada Zagreba u 2015. godini.

4. Što je s izgradnjom ceste na Knežiji (produžetak Šarengradske)?

Za drugu etapu produžene Šarengradske ulice, od Zagrebačke do Jadranske avenije, izrađen je idejni projekt. U tijeku je prikupljanje posebnih uvjeta komunalnih službi, što je preduvjet za izdavanje lokacijske dozvole. Nakon ishođenja lokacijske dozvole slijedi izrada parcelacijskog elaborata, procjena vrijednosti nekretnina, što je preduvjet za pokretanje postupka rješavanja imovinsko-pravnih poslova. Tek nakon riješenih imovinsko-pravnih poslova može se početi s izradom glavnih projekata potrebnih za izdavanje građevinske dozvole na temelju koje se može početi s gradnjom, nakon što se osiguraju financijska sredstva.

Komentara 1

MX
Mister X
21:31 27.02.2015.

Bože kako se ta metropola jako super izgarđuje ma strašno nešto da se napiješ od veselja kako sve cvijeta na veliko i bez Bandića zar ne ... Uklonjen kiosk u Ulici Jarun, u Braće Domany uređuju stazu kao mutavi....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije