Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvartovska tribina

U tri etape gradit će se Vukovarska ulica do naselja Jelkovec

Jelkovec
Marko Prpić/PIXSELL
16.02.2014.
u 17:00

Želiš li bolji kvart? Kvartovska tribina za Novi Zagreb - zapad održava se 19. veljače u Društvenom domu Sveta Klara, Mrkšina 40a, a počinje od 18.30 sati

Najnovija Večernjakova kvartovska tribina “Želiš li bolji kvart?” za gradsku četvrt Novi Zagreb - zapad održava se u srijedu, 19. veljače u 18.30 sati u Društvenom domu Sveta Klara, Mrkšina 40a.

Namijenjena je isključivo problemima, idejama i prijedlozima stanovnika gradske četvrti Novi Zagreb - zapad. Tribina se održava u suradnji s Gradom Zagrebom, a u jednosatnoj raspravi stanovnici spomenute gradske četvrti imat će priliku pitanja postaviti gradskim pročelnicima, njihovim pomoćnicima, kao i predstavnicima Holdinga. Sve do srijede građani mogu svoja pitanja postaviti i e-mailom na gradska@vecernji.net ili pozivom na broj 01/6300-455, a odgovori će biti objavljeni u Večernjem listu.

:: 1. Što je s gradnjom produžene Vukovarske ulice do naselja Jelkovec?

Dinko Bilić: Gradnja produžene Ulice grada Vukovara od Ulice grada Gospića do Ulice Ljudevita Posavskog podijeljena je u tri etape: I. etapa od Ulice grada Gospića do Ulice Marijana Čavića. II. etapa od Ulice Marijana Čavića do Čulinečke ceste, i na koncu III. etapa od Čulinečke ulice do Ulice Ljudevita Posavskog. Zbog trenutačne financijske situacije i složenosti procesa rješavanja imovinskopravnih odnosa, ne može se očekivati da bi gradnja druge i treće etape mogla započeti u idućih pet godina, dok bi gradnja prve etape, od Ulice grada Gospića do Ulice Marijana Čavića, trebala biti uvrštena u planske dokumente ovog ureda u idućem programskom razdoblju.

:: 2. Kada će se obnoviti cesta u Budancu – nekad je bila u funkciji, sada je posve zapuštena?

Dinko Bilić: Obnova te ulice nije predviđena Programom održavanja nerazvrstanih cesta u 2014. godini ovog ureda, dok je za njezino održavanje zadužen Zagrebački holding, podružnica Zagrebačke ceste. Kako se planiranje i uređivanje ulica na području Grada Zagreba provodi u koordinaciji Vijeća gradske četvrti, upućujemo građane koji su postavili ovo pitanje da se obrate Vijeću gradske četvrti Sesvete kako bi se uređenje te ulice uvrstilo u Prijedlog programa održavanja za sljedeće programsko razdoblje ili izvelo putem malih komunalnih akcija.

:: 3. Hoće li se na području gradske četvrti Sesvete napraviti klizalište?

Ivica Lovrić: U tijeku je provedba arhitektonskog natječaja “Međugorska” za izradu idejnog rješenja za XII. gimnaziju u sklopu koje će se sagraditi i klizalište. Ono će biti dostupno svim stanovnicima istočnog dijela grada, ali i šire, pa tako i našim sugrađanima s područja gradske četvrti Sesvete.

:: 4. Kada će se prometno regulirati križanje na izlazu Popovec s autoceste?

Marijan Tomurad: Ovdje je bitno spomenuti da je prije otprilike dva mjeseca u novinama objavljen intervju s ministrom Hajdaš-Dončićem. Vrlo visoko na listi prioriteta bila je nova cesta Popovec – Kašina – Marija Bistrica koja obuhvaća i trajno rješenje spornog križanja. Za dionicu te buduće ceste dokumentacija je dostavljena Hrvatskim cestama i Gradskom uredu za prostorno uređenje.

>>Nova je tribina u četvrti Novi Zagreb-zapad, 19. veljače

>>Javljajte nam što vas muči, za tribinu u Novom Zagrebu - zapad

Komentara 1

ŽA
žalosnababanarikača
19:35 16.02.2014.

Da,da, to treba napraviti sa što više semafora,tako da stanovnici Novog Jelkovca imaju gdje raditi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije