Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
turistička zajednica zagrebačke županije

U rustikalnom ambijentu vinarske zadruge na Plešivici završilo još jedno izdanje Via Vino festivala

Foto: Turistička zajednica Zagrebačke županije
1/8
16.10.2023.
u 17:32

Velika završnica festivala, koja je pratila izlete u Zagrebačku županiju, oduševila je posjetitelje neodoljivim okusima hrskavo pržene piletine, simbola dnevnih izleta, i sporo pečene teleće koljenice s palentom u izvedbi restorana "Sopal"

Uz koncert Filipa Rudana i DJ Mirzu proteklog je vikenda, u nesvakidašnjem ambijentu vinarije Dobra berba na Plešivici, smještenoj u povijesnoj zgradi bivše vinarske zadruge iz 1935., završilo još jedno izdanje mnogima omiljene nagrađivane manifestacije Via Vino. Ovogodišnje izdanje festivala, u organizaciji Turističke zajednice Zagrebačke županije, okupilo je stotine posjetitelja na nevjerojatnim lokacijama, pružajući im bogat i raznovrstan program koji je manifestaciju neslužbeno proglasio najljepšim vinskim festivalom kontinentalne Hrvatske.

VEZANI ČLANCI: 

– Raduje nas što su posjetitelji prepoznali Via vino kao manifestaciju koja spaja tradiciju Zagrebačke županije s modernim pristupom. Ovaj festival donosi duh našeg kraja na suvremen način, i to je ono što posjetitelji očekuju i cijene. Zagrebačka županija već dugo slovi kao epicentar kontinentalnog eno-gastro turizma, a izbor Plešivice za završnicu festivala dodatno potvrđuje njenu poziciju kao omiljene destinacije. Festival svake godine privlači sve više novih posjetitelja, utemeljujući se kao moderna i urbana manifestacija koja slavi kulturu stola i tradiciju naših krajeva na suvremen i atraktivan način – istaknula je direktorica županijske Turističke zajednice Ivana Alilović. 

Od domaćih specijaliteta do modernih kreacija

Na festivalu posvećenom kulturi stola i izvanrednim okusima Zagrebačke županije, gastronomija zauzima posebno mjesto. Na svakom događanju tijekom festivala, posebna pažnja posvećuje se svježe pripremljenoj hrani, a sve na otvorenoj kuhinji festivala. Velika završnica festivala, koja je pratila izlete u Zagrebačku županiju, oduševila je posjetitelje neodoljivim okusima hrskavo pržene piletine, simbola dnevnih izleta, i sporo pečene teleće koljenice s palentom u izvedbi restorana "Sopal".

Promotivne aktivnosti Turističke zajednice Zagrebačke županije, usmjerene na cjelogodišnji i održivi pristup razvoju turizma nadovezuju se na sjajan uspjeh VIA VINA. Pod sloganom "Odmor nikad bliže", Turistička zajednica Zagrebačke županije poziva posjetitelje na istraživanje više od 50 izletišta, obiteljskih poljoprivrednih domaćinstava i udobnih kuća za odmor smještenih uz tri vinske ceste ovog kraja.

VEZANI ČLANCI: 

– Naša županija neprestano raste i razvija se, sve više usmjeravajući svoju pozornost prema cjelogodišnjem turizmu uz istovremeno očuvanje okoliša i poštivanje ljudskih prava. Ustrajnim trudom i suradnjom svih sudionika u turističkoj industriji gradimo put prema održivoj i prosperitetnoj budućnosti naših destinacija – dodala je Ivana Alilović. 

Zagrebačka županija, poznata kao zelena oaza metropole, okružena čarobnom prirodom i bogatim kulturnim nasljeđem, sve je bliže ostvarivanju prestižnog Green Destinations certifikata. Ova zelena oznaka predstavlja značajan korak u promicanju održivog turizma u kontinentalnoj regiji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije