Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
turistička zajednica zagrebačke županije

Sedam regija zelene Hrvatske predstavilo se na poslovnom brunchu u Sloveniji

Foto: Turistička zajednica Zagrebačke županije
1/5
13.10.2023.
u 12:40

Poslovni brunch „Srce zelene Hrvatske“ organiziran je u suradnji s Predstavništvom Hrvatske turističke zajednice u Sloveniji s ciljem kako bi se sedam regija središnje Hrvatske prezentiralo slovenskim novinarima i turističkim turoperatorima

U Ljubljani, u Hotelu Slon, održan je poslovni brunch „Srce zelene Hrvatske“ koji je okupio slovenske novinare, turističke stručnjake i turoperatore. Klaster središnja Hrvatska, koji okuplja regije središnje Hrvatske, i Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Sloveniji predstavili su inovativnu i bogatu turističku ponudu sedam regija slovenskoj javnosti, kao jednom od glavnih emitivnih tržišta.

Događanje je u svojem prvom, formalnom, dijelu okupljenima pružilo informacije o Hrvatskoj kao turističkom brendu s naglaskom na kontinentalni turizam kroz prezentacije direktora Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Sloveniji Brune Bonifačića te koordinatorice Klastera središnje Hrvatske i direktorice Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivane Alilović. Poslovnom brunchu je velik značaj dodao i dolazak hrvatskog veleposlanika u Sloveniji.

VEZANI ČLANCI: 

– Ovakva događanja, kao što je današnja prezentacija Klastera središnje Hrvatske, su izrazito značajni za upoznavanje naših emitivnih tržišta s dijelovima Hrvatske koji još nisu toliko prepoznati te time značajno doprinose jačanju turističkih brojki u Republici Hrvatskoj – rekao je Nj. E. veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Sloveniji Boris Grigić pritom pohvalivši inicijativu za organizacijom takvog događanja te koncept cjelokupnog događanja.

Bonifačić je novinarima pružio dublji uvid u turistička kretanja i brojke u središnjoj Hrvatskoj te, pritom, ukazao na mnogobrojne mogućnosti, dok je Alilović prezentirala mogućnosti aktivnog turizma, vinske i kulinarske scene pa sve do predivne netaknute prirode i bogate kulturne baštine. Alilović je u svojoj prezentaciji velik naglasak stavila na važnost održivosti i izgradnje turizma za generacije budućnosti. Nakon formalnog dijela događanja, sedam regija se zajednički predstavilo i kroz bogatstvo eno-gastronomske ponude pa su se na stolu tako našli plešivički copanjek, specifičnim mesnim jelima, zagorskim štruklima i canapeima te patkom s mlincima koje su posebno pripremili plešivički kuhari iz Vinogradarske kuće Braje

Foto: Turistička zajednica Zagrebačke županije

– Ulazak Hrvatske u Schengen zonu predstavlja ključni korak prema jačanju turističke suradnje između naših zemalja. Otvorene granice EU omogućavaju putnicima slobodno kretanje i lakši pristup našim destinacijama. Kroz Klaster Središnje Hrvatske, želimo potaknuti suradnju između turističkih subjekata, lokalnih vlasti i partnera iz Slovenije kako bismo stvorili nezaboravna iskustva za naše goste. Naš cilj je raditi na razvoju turističke infrastrukture, promociji kulturnih i prirodnih bogatstava te stvaranju održivih turističkih proizvoda – poručila je koordinatorica Klastera središnje Hrvatske i direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović.

VEZANI ČLANCI: 

– Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Sloveniji već od prošle godine, sukladno s poslovnim planom strateške promocije hrvatskog turizma, stručnoj i široj javnosti predstavlja nove turističke regije o kojima slovenska publika do sada nije imala mnogo informacija. Sve s ciljem da se predstave i oni dijelovi Hrvatske koji nisu vezani uz morske destinacije, a koji tijekom cijele godine mogu ponuditi iznimno zanimljive sadržaje. Iznimno me veseli što su se i ovaj put na poziv predstavništva HTZ-a u Sloveniji odazvali brojni predstavnici stručne javnosti – novinari, turističke agencije, turoperatori, blogeri i influenceri, što potvrđuje atraktivnost ponude koju smo predstavili, a time i potencijal hrvatske turističke ponude – rekao je direktor Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Sloveniji Bruno Bonifačić.

Klaster središnje Hrvatske čini sedam regionalnih turističkih zajednica, a među kojima su one Međimurske, Varaždinske, Krapinsko-zagorske, Bjelovarsko-bilogorske, Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Koprivničko-križevačke županije.

Komentara 2

Avatar Tomislav_Šubić
Tomislav_Šubić
08:52 14.10.2023.

Kaj je to "brunch"? Nekad se to zvalo "gablec". Ali to više valjda ne zvuči dovoljno hoch.

JA
Jakuševec1004
13:29 13.10.2023.

Nije vezeno uz ovaj članak, gospodo, ako objavljujete turističke rezultate za 2023 zašto je karta Europe prije 1990 godine. Niste informirani o promjenama ili su vam je draga ona vremena? Kao preneseno iz Poslovnog?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije