Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kvartovska tribina

U naselju Iver obnovit će cestu, Staro Brestje ne dobiva semafor

Kvartovska tribina Sesvete
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
03.02.2014.
u 08:16

Dinko Bilić, pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, odgovara na pitanja građana s Večernjakove tribine u Sesvetama

1. Hoće li se postaviti semafor na raskrižju u blizini crkve u Brestju? Na tom je dijelu puno školaraca koji su bez semafora ugroženi u prometu.

Dinko Bilić: Raskrižje pokraj crkve u Starom Brestju nije u planu za semaforizaciju jer prometna signalizacija i oprema za smirivanje prometa na tom dijelu, uz poštovanje prometnih propisa, jamči dostatnu sigurnost svih sudionika u prometu. Stoga semaforizacija te lokacije nije u planu.

2. U naselju Iver pokraj apoteke rupa je na rupi. Cesta je u katastrofalnom stanju. Kada će se ona urediti?

Dinko Bilić: U naselju Iver postoji nesanirani prekop. Radove na obnovi kolničke konstrukcije na mjestu prekopavanja cesta izvodi Zagrebački holding, podružnica Zagrebačke ceste, temeljem izdane suglasnosti i nakon primopredaje prekopa. Prema obavijesti Zagrebačkih cesta, sanacija je planirana do kraja ovog mjeseca.

3. Kada će biti postavljena javna rasvjeta kod zgrade u sesvetskoj Ulici Krste Hegedušića na kućnom broju 34K? Zgrada je useljena prije dvije godine i do danas nema javne rasvjete?

Dinko Bilić: Kad su se gradili stambeni objekti u Ulici Krste Hegedušića, kućni brojevi 30K, 30L, 34J, 34K, ovaj je ured napravio javnu rasvjetu na dijelu te ulice sa sjeverozapadne strane na koju novosagrađeni objekti imaju kolni pristup. S obzirom na to da postoji dio prometnice i s jugoistočne strane objekata, nastojat ćemo i na tom dijelu realizirati javnu rasvjetu nakon što se ispune tehnički i financijski uvjeti.

4. Semafor u samom centru Sesveta pokraj Trga Dragutina Domjanića, ispred crkve iz smjera Zagreba, postavljen je neispravno. Cijelu konzolu trebalo bi pomaknuti ulijevo. Kakva je šansa da se to učini?

Dinko Bilić: Na zapadnom privozu raskrižja Zagrebačka – Bjelovarska – Varaždinska ugrađena je tipska konzola najduljeg mogućeg kraka od šest metara, ali stup konzole nažalost nije moguće premjestiti više u lijevu stranu zbog zadovoljavanja minimalne udaljenosti od rubnjaka prometnice.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije