Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kvartovska tribina

Za park za pse, stazu za rekreaciju i uređenje raskrižja novca nema

Kvartovska tribina Sesvete
Dalibor Urukalović/PIXSELL
30.01.2014.
u 10:00

Odgovore na pitanja građana Sesveta upućena na Večernjakovoj tribini Za bolji Zagreb daje gradski pročelnik Dinko Bilić. većina projekata u toj gradskoj četvrti nije ni planirana u 2014. godini

1. Hoće li se na području ove četvrti raditi novi parkovi za djecu i staze za rekreaciju?

Dinko Bilić: Programom gradnje objekata i uređaja infrastrukture u 2014. godini nisu osigurana financijska sredstva za uređenje novih dječjih igrališta i staza za rekreaciju. U prijedlogu plana malih komunalnih akcija obnova je postojećih igrališta.

2. Hoće li se na području ove četvrti napraviti ograđeni park za šetnju pasa?

Dinko Bilić: U ovoj godini nismo osigurali novac za gradnju ograđenog parka za šetnju pasa. Na području ove četvrti psi bez povodca mogu se šetati na prostoru zapadno od trafostanice, na prostoru sjeverno od ŠRC “Luka” uz potok Vuger, uzvodno od rasadnika Brestje, na prostoru Sesvetske Sopnice, zapadno od potoka Vuger, između mosta na Sopničkoj te na prostoru između zapadne strane Ulice Ljudevita Posavskog i potoka Vuger u predjelu izlaza zapadnog kraja Rimskog puta.

3. Hoće li se graditi prilaz groblju Vugrovec? Ljudi plaćaju grobnu naknadu, a ne mogu pristupiti grobu. Groblje je na brijegu, staza je preuska i hoda se po tuđim grobovima. Hoće li se to regulirati?

Dinko Bilić: Zagrebački holding podružnica Gradska groblja 2001. godine preuzela je na održavanje groblja u Vugrovcu. Staze između grobova su sagrađene prije preuzimanja groblja na održavanje, a one se ne mogu proširiti s obzirom na položaj već formiranih grobnih mjesta. Podružnica Gradska groblja u budućem razdoblju planira obnovu ostalih glavnih staza.

4. Kada će se urediti raskrižje Vugrovečka – Dobrodolska – Puđakova?

Dinko Bilić: Za rekonstrukciju raskrižja Vugrovečka, Dobrodolska – Puđakova izrađena je projektna dokumentacija. Zbog nedostatka financijskih sredstava (vrijednost radova iznosi oko 2,500.000 kuna) rekonstrukcija nije uvrštena u Program za 2014. godinu. Ako se osiguraju financijska sredstva, rekonstrukcija će biti uvrštena u Program za 2015. godinu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije