Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Troskot: Gdje je nestala najsuvremenija škola u Zagrebu?

Mostov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Zvonimir Troskot upozorio je danas na započetu, ali nikad dovršenu obnovu nekadašnjeg Učeničkog doma Luke Botića u koji je u jesen 2019. trebala biti preseljena Hotelijersko-turistička škola u Zagrebu.
20. veljače 2021. u 16:40 2 komentara 3984 prikaza
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Prošlo je 33 mjeseca od obećanja gradonačelnika Bandića i gradskog pročelnika za obrazovanje Lovrića da će projekt obnove Učeničkog doma Ivan Botić gdje je trebala preseliti Hoteljersko-turistička škola iz Frankopanske biti gotov za 12 mjeseci, no osim promijenjenih prozora na jednoj od 3 zgrade koliko ih je trebalo zajedno s igralištem, okolišem i parkingom biti obnovljeno, nema ničega, upozoravaju Mostovci. Projekt je, podsjetimo,  vrijedan 31 milijun kuna.

-Radovi su bili započeti, ali su misteriozno prekinuti nekoliko mjeseci prije zagrebačkog potresa“, rekao je Troskot i dodao kako se učenike Hotelijersko-turističke škole seli po drugim zagrebačkim školama umjesto da su, kako im je Lovrić i obećao, u jesen 2019. uselili u najsuvremeniju školu u Zagrebu sa 28 učionica opće i specijalizirane namjene.

Zagreb: Zvonimir Troskot upozorio na loše stanje zgrade Osnovne škole Bukovac Posjetio i Sesvete Mostov Troskot: Trešnjevački plac je dotrajao, treba ga srediti

Obzirom da je njihovu školu u Frankopanskoj potres dokrajčio, sada su 'podstanari' u Školi za cestovni promet, naveo je Troskot i adresirao svoja pitanja na Bandića i Lovrića. 

-Kada će konačno učenici Hotelijersko-turističke škole u Zagrebu dobiti svoj objekt u kojem će učiti svoj zanat? Što se dogodilo s najsuvremenijom školom u Zagrebu? Gdje je nestao 31 milijun kuna koji je bio namijenjen za ovaj objekt? Da li je ovaj derutni objekt koji iznutra izgleda kao Hirošima i Nagasaki nešto što ćemo gledati u Zagrebu 21.stoljeća? - pitao je Troskot i dodao pitanja učenika Hotelijersko-turističke škole u Zagrebu „Do kad ćemo se mi morati seliti? Do kad ćemo morati čekati objekt koji čekamo godinama jer samo želimo izučavati zanat i doprinositi hrvatskom društvu kroz posao i kroz rad“.

Otpad u španskom "Reciklažno dvorište i divlji deponij nalaze se pokraj vrtića što je nedopustivo!"

Troskot je na kraju pokazujući fotografije derutnog kompleksa čije je stanje najbolje vidljivo s prozora okolnih zgrada, rekao: „Ovo je naša realnost. Upravo zbog ovakvih primjera, mladi iseljavaju iz Zagreba i Hrvatske.“

Na sve se osvrnuo i predsjednik Antikorupcijskog vijeća Nikola Grmoja koji je rekao kako je sasvim jasno da se u Hrvatskoj novac izvlači iz gradskih proračuna i iz državnog proračuna.

„Kada bismo stali na kraj tome i kroz javne nabave i kroz ostale modalitete izvlačenja novca, imali bismo više novca za naše školstvo, djecu, vrtiće, umirovljenike“, rekao je Grmoja i dodao kako će Most na tome ozbiljno raditi i u Gradu Zagrebu te da će sve objekte u Zagrebu koji su bili obećavani a nisu privedeni svrsi napraviti budući gradonačelnik Zagreba Zvonimir Troskot.
 

Zagreb: Posljednji ispraćaj gradonačelnika Bandića
DVOSTRUKA MJERILA
Otto Barić revoltiran Bandićevim sprovodom: Jadnici, sram me gdje živim
UHVATI BIORITAM
Koji kronotip posjedujete? Upoznajte se s ovim unutarnjim satom koji trebate slušati
  • Kokoiduhovi:

    Kap u moru "vještih" poteza.....od bolnice u Blatu.....i nitko ne odgovara za silne milijune bačene na projektnu dokumentaciju, na materijal, na gradnju te na propadanje izgrađenog.....

  • perolero23:

    Dosadan si