Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opasna zona Pongračevo

Sedmi sudar u mjesec dana doveo stanovnike na rub živaca

pongračevo nesreća
Foto: Privatni album
02.07.2014.
u 12:35

Stanovnici Pongračeva već godinama pokušavaju natjerati Grad da prilagodi prometne uvjete kako se nesreće ne bi događale, no uzaludno.

Danas oko deset sati na križanju Mandićeve i Vitezićeve ulice u trešnjevačkom kvartu Pongračevo dogodila se prometna nesreća u kojoj su se sudarili osobni automobil i poslovni kombi. Za stanovnike tog kvarta ništa neuobičajeno koliko god se oni godinama trudili kako bi se takva situacija promjenila.

Naime, ovo je sedma prometna nesreća koju su građani zabilježili od 14. svibnja, kada je Večernji list zadnji puta pisao o tom problemu. Podsjetimo, zbog uskih ulica, neprilagođene signlizacije i loše postavljenih uspornika stanovnici Pongračevog već godinama redovito budu svjedoci prometnih nesreća iako su apelirali Grad da nešto poduzme, pisali peticije, sami predložili rješenja temeljem postojećih prometnih studija, dobili potporu lokalnih obrazovnih institucija i mjesnog odbora. Sve uzaludno. 

-Svjestan sam da postoji neka procedura koja se treba poštovati, ali isto tako znam da postoje prioriteti. Ako ne u tehničkom smislu, zar nije prioritetno nešto na što građani upozoravaju već godinama?- pita se Božo Krešić, pokretač građanske inicijative koji već godinama obilazi Gradske urede u nadi da će netko reagirati na probleme stanovnika kvarta. Predstavnici Grada bili su na terenu više puta, no do sada ništa nije napravljeno. 

Iako rezignirano, stanovnici Pongračeva i nakon današnje nezgode apeliraju na Grad da nešto poduzme i na taj način spriječi buduće, možda i za život opasne prometne nesreće. 
 

Komentara 2

MA
Marino
11:35 05.07.2014.

Ha ,ha sada bi vi sigurnije prometnice, a vodoskoci tko če njih platiti? Bandić?

JO
josmalopanestalo
08:26 11.07.2014.

u ulice puštati samo vozače koji se neće sudarati, ha ha i još puno, puno uspornika tak da auti budu još ispravniji, ha ha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije