Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradski retrovizor

VIDEO Rat oko lifta, stravično klizište, najskuplja pizza, misteriozna riba... Ovo su naše najčitanije priče u 2021.

Zagreb: Klizište nastalo navažanjem građevinskog otpada
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/2
03.01.2022.
u 08:30

Snage gradske rubrike Večernjeg lista objavile su stotine zanimljivih priča, a neke od njih pročitale su stotine tisuća čitatelja i pratitelja na našim mrežnim stranicama

Ekipa stanara jedne male stambene zgrade na Jarunu već godinama razmišljala je kako da ugradi lift. Stanarima prva dva-tri kata nije toliko potreban jer se ne moraju puno penjati ni spuštati, no onima iznad njih već je "frka" jer se ipak radi o mnogo stepenica a jedan je od susjeda i osoba s invaliditetom. I što su na kraju dogovorili? Ugradit će se lift, ali pod jednim uvjetom - koristit će ga samo oni stanari koji su za njega platili, i to s posebnom magnetnom karticom.

Ovaj neobični kompromis stanovnika Stipančićeve na Jarunu zainteresirao je gotovo 200 tisuća Večernjakovih čitatelja, od kojih su mnogi i sami frustrirani što ne mogu postaviti dizalo u vlastitu zgradu. Upravo zbog ovog neobičnog, ali dosjetljivog dogovora, upravo je priča o domišljatim stanarima iz Jaruna i njihovom dizalu bio najčitanija priča zagrebačke rubrike u 2021. godini

Mladići srušili ženu, pa ju je tramvaj vukao tri metra 

Drugi najčitanija priča rubrike Zagreb bila je dramatična situacija koja se dogodila u ožujku ove godine. 44-godišnja žena ušla je u verbalni sukob s dva mlada nepoznata muškarca, koji su je zatim odgurnuli i bacili pred tramvaj koji se tad još uvijek kretao. Mladići su bili bili osumnjičeni da su iz nesnošljivosti prema ljudima druge spolne orijentacije učinili nažao ženi, jer su mislili da je zapravo radi o gay muškarcu.

'Čujete, ja sam u jednoj rupi, ne mogu izaći. A ne znam gdje sam...' 

Zagrebački su vatrogasci u 2021. godini imali nebrojeno neobičnih i zahtjevnih intervencija. A jedna od najneobičnijih bila je ona kad su dobili poziv čovjeka koji je zapeo - u šahtu. Unesrećeni muškarac znao je samo da se nalazi u Zagrebu, ali nije mogao ni približno odrediti u kojem se dijelu grada nalazi. No vatrogasci su ga ipak uspjeli pronaći, i to uz pomoć policija koja je locirala njegov mobitel. 

'Što je ovo? Nikad nisam vidio ovako nešto!' 

Prilikom uređenja potoka Velika Sjenokoša pronađeno je desetak primjeraka europske jegulje, vrste koja se rijetko viđa na širem zagrebačkom području. Nitko nije znao kako su ondje dospjele, niti ih je itko ikad ranije vidio. Ova zmijolika riba iznenadila je i šokirala zagrebačke ribolovce, a isprva su mislili da se radi o bjelouškama koje vole vodu. Bio je to neobičan i jedinstven trenutak koji je zaprepastio Zagrepčane, pa je zato i ova priča bila jedna od najčitanijih s područja Zagreba. 

Foto: Darko Prahin

'Zovem se Marinela, i lažno me optužuju da odvezujem brodove. Ovo je moja strana priče'

Brodovi privezane kod Mosta mladosti su, figurativno govoreći, dobili noge, i počeli slobodno ploviti niz rijeku Savu. Prizor nasukanog broda koji je pukom srećom zapeo prije nego je postao prijetnja za okolno stanovništva zabezeknuo je stanovnike Novog Zagreba, a još je veći šok nastao kad su saznali da te brodove netko - odvezuje. Postala je to velika drama oko toga tko to čini i zbog čega, a svoju stranu cijele priče dala je Marinela Monte Christo, piratica sa Save koju se optužuje da zbog imovinskog sporova brodove namjerno odvezuje.

16.07.2021., Zagreb - Zbog najavljenog visokog vodostaja organizirano je povlacenje broda teglenice koji je zapeo na slapovima Save kod toplane. U akciji su sudjelovali vatrogasci, hrvatska vojska, civilna zastita i ostale sluzbe. Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

 

Stanovnici Cmroka koji žive dva metra od ogromnog klizišta 

Dvije godine stanovnici Ulice Podgaj ispod Park-šume Cmrok upozoravaju na problem. Obraćali su se, kažu, na sve moguće adrese, ali bezuspješno, a potres je još pogoršao situaciju. A klizište koje im je doslovce pod nosom aktiviralo nastavilo je propadati. Novinarka gradske rubrike Mia Mitrović bila su na terenu i sama se uvjerili kako provalija visi stanovnicima ispod balkona i terasa domova. A osim što je u međuvremenu klizište naraslo, pojavili su se i problemi s bujicama blatne vode koje za velikih kiša poplavljuju dio stanova. 

Upoznajte najljubaznijeg ZET-ovca koji svaki dan pozdravlja svoje putnike

Marijan Jurak među putnicima s područja Črnomerca je institucija. Vole ga jer je ljubazan, uvijek nasmiješen a svoje putnike, bez iznimke, na mikrofon pozdravlja, zahvaljuje na povjerenju i vožnji te im zaželi da imaju ugodan dan.  - Ljutnja je gubljenje vremena, kao prvo. Ako nešto ne mogu popraviti, neću se ni zamarati s tim - objašnjava Jurak zašto je tako ljubazan. Video s ljubaznim ZET-ovcem podijelili smo i na našim društvenim mrežama, a u samo nekoliko dana prikupio je više od 190 tisuća pregleda. 

Tko je najbogatiji, a tko najsiromašniji Možemovac? I gdje se tu uklapa Urša Raukar?

Članovi platforme Možemo!, koji su koncem svibnja preuzeli vlast u glavnom hrvatskom gradu voze bicikle, nose tenisice i oblače se, u najboljem slučaju, poluformalno. Nije to ništa neobično, premda možda malo nekonvencionalno, a mogu li si oni priuštiti nešto luksuznije provjerili smo "češljajući" imovinske kartice novih gradskih zastupnika i čelnika uprave iz nove gradske vlasti. Urša Raukar, pokazalo se, najimućnija je među njima, no kasnije je objasnila da dolazi iz obitelji s bogatom povijesti pa je veliki dio te imovine zapravo naslijedila. 

Kakvog je okusa najskuplja pizza u Zagrebu? Mi smo saznali

Tijesto se za nju priprema 72 sata,a stoji 225 kuna. Sastojci? Tartufi,  Padano i ručno rađena mozzarella iz jedne male mljekare u blizini Napulja. Kušati se može u novootvorenom restoranu Al Dente u Bogovićevoj, a kakvog je okusa, probala je novinarka Večernjaka Mateja Ježovita. "Osim što je proces pripreme kompleksan i zahtjevan, a sastojci svježi, pri čemu su tu i tartufi koji drže svoju cijenu na tržištu, pizza je ukusna i, iako zvuči pomalo nevjerojatno, sasvim lagana. Kombinacija sira i tartufa je božanstvena, a iako je pizza zna teško “sjesti” na želudac, ova je zasitna, ali ne opterećuje tijelo", piše naša novinarka.

'Kad sam primio kotač, felga je još bila vruća...'

Mislili su da će subota biti dan kao i svaki drugi, no pretvorio se u najuzbudljiviji u životu. Osmero prijatelja i zaljubljenika u automobilizam iz Dubrovčaka Lijevog, mjestašca na obali Save u blizini Ivanić Grada, uputilo se ujutro pogledati jednu od utrka u sklopu velikog WRC Croatia Rallyja. Potajno su se nadali nekom suveniru, komadićku plastike ili otpalom blatobranu, no ono što se dogodilo pred sam kraj utrke, još će se dugo prepričavati u ivanićgradskom kraju, a i šire. Piše tako Mia Mitrović, koja je porazgovarala sa šestorkom koja je 'ulovila' otpali kotač na WRC reliju održanom u travnju. Snimka koji su objavili obišla je svijet i postala viralna. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije