Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ADŽIJINA Zbog plinske krize građani navalili na benzinsku pa se prodaja utrostručila

Radnici točili tisuće litara pa u 16 sati nestalo loživa ulja

13.01.2009.
u 23:27

Panika među Zagrepčanima zbog nestašice plina ne jenjava, a najave da će ruski plin našim cijevima proteći za 48 sati, a onda opet obrat – da Ukrajinci blokiraju isporuku – građane je dodatno potaknula da se pobrinu za alternativne izvore ili stvaraju zalihe. Proteklih dana mnogi građani kupili su grijalice na loživo ulje ili ga počeli koristiti kao sirovinu za grijanje pa su gužve zaredale na benzinskoj postaji u Ulici Božidara Adžije, jedinoj na kojoj se prodaje samo loživo ulje.

Agregati ne rade
– Sada vidim da nisam pogriješio što se grijem na loživo ulje. Tako se ne opterećujem i grijem stan koliko i kad hoću – rekao je Stjepan Čabraja. On je danas 10 minuta čekao u koloni ispred benzinske postaje.

– Već nekoliko dana je velika gužva. Ljudi dolaze s kanistrima i nemilice toče – kaže radnik te postaje namijenjene građanima.

– Riječ je namjenskoj postaji koja prodaje samo ekstra lako loživo ulje malim potrošačima. U tri spremnika, koliko ih imamo, stane ukupno 70 tisuća litara, a otkad je kriza dnevna se prodaja utrostručila. No, točne podatke imat ćemo na kraju obračunskoga razdoblja – rekao je Bojan Vinek, Inin glasnogovornik.

Kako građani već dva dana do vrha pune kanistre, danas u 14.30 sati radnik je na jednom spremniku zalijepio papir “agregat ne radi”, a oko 16 sati nestalo je ulja i u drugome pa se nova cisterna čekala do 20 sati. To ne čudi jer građani koje smo zatekli nisu točili manje od 20 litara, a ulje su počeli upotrebljavati i u tvorničkim pogonima pa su radnici s benzinske odlazili s kanistrima u kojima je bilo i po tisuću litara loživa ulja.

Ulje za strojeve u Zvijezdi
– Tisuću litara ulja potrebno je da bismo mogli održavati strojeve u pogonu jer grijanje nam je isključeno, a radnici su poslani kući. Loživo nas ulje spašava – poručila su dvojica radnika Zvijezde. Da bi kupili loživo ulje, građani koji ne žele gubiti vrijeme u kolonama mogu ga naručiti na broj telefona 24-05-101.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije