Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NORIJADA

Privedeno dvoje maturanata zbog konzumacije marihuane

norijada
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/36
16.05.2014.
u 16:53

Do 17 sati 11 srednjoškolaca završilo na policiji, oštećeni i autobusi

Na ovogodišnjoj norijadi prema podacima policije sudjelovalo je oko 5000 maturanata, a prema evidenciji do 17 sati, 11 osoba je privedeno.

– Oštećena su dva autobusa ZET-a, zbog čega je privedena jedna osoba. Šteta je manja. Šestero njih privedeno je zbog remećenja javnog reda i mira, a dvoje zbog konzumacije marihuane – kazali su iz Policijske uprave zagrebačke.

Podsjetimo, norijada je započela točno u podne na Trgu bana Jelačića odakle su se srednjoškolci zaputili na Bundek.

– Nakon Bundeka, s prijateljima ću u neki kafić. Ovdje je super, dobra je organizacija, bez većih incidenata. Sada se nadam upisati stomatologiju – rekao je Jurica Andrijanić iz Gimnazije Sesvete, dok je Mateo Lucić iz Trgovačke škole dodao kako mu je drago što je završila škola, ali i žao je se više neće toliko viđati s kolegama iz razreda. Patricija Kolarić iz Ekonomske škole rekla je kako će ostati samo kratko, posljednji dan škole ići će proslaviti s obitelji.

Foto: Jakov Novak

Maturanti se na Bundeku trenutačno zabavljaju uz glazbu. Na putu prema jezeru nije bilo većih incidenata, iako je veliki broj srednjoškolaca već alkoholiziran, a nekolicina je i uhićena zbog korištenja ilegalnih supstancija. Srednjoškolce su do jezera pratili i gradonačelnik Milan Bandić te pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, Ivica Lovrić, koji su na Bundek stigli među prvima te se fotografirali s maturantima.

Promet Zagrebom normaliziran je, javljaju iz ZET-a, nakon što je povorka maturanta stigla na Bundek. – Tramvaji koji prometuju Vukovarskom bili su nakratko zaustavljeni, a autobusi koji inače idu preko Mosta slobode, zaobilazili su ga – rekao je glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić te dodao da će ZET s Bundeka maturante prevoziti dok god za to bude potrebe.

Tisuće maturanata krenule su u podne s Trga bana Jelačića prema svojoj konačnoj tradicionalnoj lokaciji, Bundeku. Veseli osamnaestogodišnjaci zaposjeli su trg već prije 11 sati, orila se pjesma i zviždanje, a kako polažu svoj prvi ispit zrelosti, pokazali su tako što su u Manduševac gurnuli Pixsellova fotoreportera.

Više od sedam tisuća maturanata okupit će se poslije na Bundeku. Kao i svake godine, i ove će povorku srednjoškolaca predvoditi gradonačelnik Milan Bandić. Do zagrebačkog jezera i parka Bundek maturanti će proći Praškom, Zrinjevcem, Strossom, Tomislavcem, Mihanovićevom, Miramarskom, Vukovarskom, Ulicom Hrvatske bratske zajednice te na kraju Ulicom Damira Tomljanovića-Gavrana.

Foto: Snimio čitatelj

Pratit će ih glazba i prometna policija te zdravstvene ekipe, a piće će moći kupiti isključivo na Bundeku. Dolazak maturanata na Bundek očekuje se oko 13 sati, kad počinje i program norijade, prvo DJ za zagrijavanje, od 13.30 do 14 sati Stoka, nakon njega školski demo-band Široke ulice, pa Kingsi od 14.30 sati. Nakon njih slijede Vatrene ulice, od 16.15 sati Žanamari Lalić i J'Animals, nakon toga Elemental, Vatra, Vulkan, od 19.45 sati Davorin i Bogovići, a za sam kraj, s početkom u 20.30 te završetkom u 22 sata Picksiebner.

Zbog povorke maturanata, javljaju iz ZET-a, bit će zaustavljen ili preusmjeren promet, ovisno o situaciji na terenu prilikom kretanja kolone. Početak preusmjeravanja tramvajskog i autobusnog prometa očekuje se oko 12 sati, a u prvoj fazi izmjena u prometu, bit će obustavljene tramvajske linije čije trase prolaze središnjim zagrebačkim trgom, odnosno Praškom ulicom. Linije 1, 6, 11, 13, 14 i 17 preusmjeravat će se na Glavni kolodvor, dok će linija 12 zaobilaziti Trg bana Josipa Jelačića preusmjeravanjem u Ulicu grada Vukovara. Dvadesetak minuta poslije trebao bi uslijediti i kratkotrajni prekid prometa Mihanovićevom i Vodnikovom ulicom, sve dok kolona maturanata ne skrene u Miramarsku ulicu. Oko 12.35 sati, tramvajski promet bit će obustavljen i u Ulici grada Vukovara, kod Miramarske, i to dok kolona ne skrene u Aveniju Hrvatske bratske zajednice. Nešto prije 13 sati bit će preusmjerene autobusne linije koje pripadaju terminalu Glavni kolodvor, a autobusi će voziti Ulicom grada Vukovara, Držićevom avenijom, Avenijom Dubrovnik, na svoje uobičajene trase. Kada se kolona maturanata približi zoni oko Mosta Slobode, autobusi će se preusmjeriti Slavonskom, Držićevom i Avenijom Dubrovnik te dalje svojim redovnim trasama do krajnjih odredišta.

>>Želja maturanata - samo da smo sretni

Komentara 11

MA
matador007
12:51 16.05.2014.

Mladi su,i mi smo bili,ali tako volimo zaboraviti stvari koje smo radili da to nije normalno.Neka uživaju,ovo im je bogme zadnje!!!!U zemlji koja se trudi da mlad čovjek,ako nema bogate roditelje ili mu roditelji nisu političari,ode čim prije,jer tu nema budućnosti,neka slave!!Nek se ne napijaju,nije neki gušt poslije,ali nemojte im kvariti slavlje jer svijet odraslih,ma koliko se žurili u njega,ne donosi ništa tako lijepo kao ovaj koji danas napuštaju!!!UŽIVAJTE!!!!!!!!!!!!

T1
t111
14:15 16.05.2014.

za norijadu je dovoljno napraviti samo c/p vijesti od prosle godine ili bilo koje godine unazad 10 godina. uvijek ista prica i uvijek se cudom cudite. dok nema tesko ozlijedjenih, dobro je, pustite ih. pa ni ispumpavanje zeludca nije kraj svijeta ;)

Avatar cannabinoid
cannabinoid
19:09 16.05.2014.

sramota da je marihuana ilegalna. sljiva je puno veci problem kod ovakvih dogadaja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije