Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGORČENI UGOSTITELJI:

'Porezna uprava kriminalizira ugostiteljsku struku u Zagrebu'

nenad šepak
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
15.11.2013.
u 07:42

Zagrebački će ugostitelji 21. studenog iznijeti svoje probleme

“Ugostitelji nisu guske u magli” naziv je najvećeg godišnjeg sastanka svih zagrebačkih ugostitelja koji će se održati 21. studenog u hotelu Esplanade na kojem će se iznijeti gorući problemi i teme koje muče zagrebačke i hrvatske ugostitelje.

Predsjednik Udruženja ugostitelja Zagreb Nenad Šepak jučer je istaknuo da je njihova reputacija ugrožena jer Ministarstvo financija i Porezna uprava kriminaliziraju ugostiteljsku struku.

– Porezni inspektori selektivno kažnjavaju ugostitelje i pečate lokale na osnovi mišljenja, a ne zakona – istaknuo je Šepak jedan od problema.

Komentara 5

2X
2Xgeneral
18:08 16.11.2013.

Ma neeeeeeeee!! Nisu oni prevaranti!!! Nakon fiškalizacije promet porastao 60%!!!! Hrvati se preko noći propili od muke. Dobro su senamlatili para. Sada malo pao promet i odmah kukaju. Što nisu kukali prije fiškalizacije????? Dnevni promet 300 kunića, kafić sa 200 stolova na terasi, top lokacije!! NEMA SE, jadno! Teško ide, nema prometa......a gazda u movom bembaću!!! Tko je tu lud????

LU
lutomirski
09:39 17.11.2013.

u cemu je problem, to je normalna stvar da oni malo drzavu zavrnu, ali od toga nece obstati, to je jako mali dijo tih novaca koliko su oni iz Sabora pokrali,i uopce nije vazno dali ce drzava malo vise ilili manje pobrati, ali za mene je ta drzava umrla, to nisam u niti jednoj drzavi vidijo, dozvole za branje gljiva u sumi.....mogu samo reci jeb...s...m....

DU
Deleted user
17:53 17.11.2013.

Zasto nisu kukali kada je PDV na ugostiteljske usluge pao na 10%? Ja sam prije placao kavu 10 kuna, placam je i sada 10 kuna. Prije smanjenja PDV morali su davati 2,5 kuna poreza, sada daju 1 kunu, sto znaci da na svakoj kavi zarade umjesto 7,5 kuna sada 9 kuna! Ova fiskalizacije je za sada jedini dobar potez kokodakavaca!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije