Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATROGASCI NA JAKUŠEVCU

'Situacija je relativno dobra, ali probleme nam stvara vjetar'

25.07.2019.
u 12:18

Do 15 sati trebala bi se intervencija konačno privesti kraju, ali sve ovisi o ponašanju vjetra

Na jakuševačkom zgarištu trenutačno se nalazi 15 vatrogasnih vozila i 40 vatrogasaca. Pomoćnik zapovjednika JVP-a Zagreb Tomislav Resman za Večernji list otkrio je kakvo je trenutačno stanje u reciklažnom dvorištu.

– Sad je relativno dobra situacija. Imamo problema samo s vjetrom koji nosi na sve strane taj dim. Radimo s grajferima na dogašivanju. S pomoću ta četiri grajfera koja nam dolaze u pomoć veće količine otpada stavljamo na manje, ujedno ih polijevamo vodom i tako gasimo – pojašnjava Resman.

Oko 2, 5 sata, nakon dolaska na intervenciju, požar je bio pod kontrolom, otkriva Resman, ali dodaje da se dim i dalje stvara i širi jer ne mogu doći do centra požara.

– Dok se svaki detalj ne polije vodom ne može se reći da je do kraja ugašen – kaže Resman.

Vatrogasci su se izmjenjivali svaka četiri do šest sati pa je na ovoj intervenciji djelovalo ukupno više od 300 vatrogasaca. Zasad je poznato samo da je gorio glomazni otpad, a uzroke će istražiti policijski inspektori koji su stigli na Jakuševac.

Što se tiče zagađenja zraka, kazao je da o tome vode brigu Ured za upravljanje hitnim situacijama i Nastavni zavod Andrija Štampar koji obavljaju mjerenja svakih 60 minuta.

– Meni je 300 ljudi bilo ovdje i zato mi je u interesu da sve bude u redu – ističe.

Do 15 sati trebala bi se intervencija konačno privesti kraju, ali sve ovisi o ponašanju dima.

– Malo nas brinu promjene smjerova vjetra jer nam onemogućavaju normalan rad. Mi se prilagodimo području tako da budemo niz vjetar i onda se odjedanput okrene vjetar, mi smo u dimu i jako je nezgodno raditi – kazao je pomoćnik zapovjednika dodajući da će i nakon završetka intervencije ostaviti jedno ili dva dežurna vozila koja će paziti u slučaju da se ponovno pojavi dim da mogu odmah reagirati.

Komentara 2

DU
Deleted user
12:37 25.07.2019.

To se zove gospodarenje otpadom... ...to je za primjer evropi kako se gospodari otpadom... ...doci ce vrhunski strucnjaci pa ce proucavati taj primjer... ...a da se zapalio karepovac u splitu ...to bi bila jos veca katastrofa....itd

Avatar bokolo
bokolo
18:32 29.07.2019.

Taj vjetar inace dobro dodje pa o njemu ne smijemo puno brinuti ni u buducnosti novih lokacija?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije