Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svi putevi vode na Interliber

Po knjige se ide s torbom na kotačima

09.11.2016.
u 15:02

Gužva je bila i na štandu Večernjeg lista i 24 sata u petom paviljonu.

Šestogodišnji Tadej taman je naučio čitati pa kupuje svoje prve “prave knjige za velike”, dok njegova petogodišnja sestrica Ozana ipak radije bira slikovnice. Da najbolje naslove po povoljnim cijenama mogu pronaći na Interliberu, znaju njihovi roditelji Kristina i Luka Petrač, kojima je već tradicija mališane svake godine voditi na najveći hrvatski sajam knjiga. Otvoren je jučer na Velesajmu, a već je prvi dan bila i te kako gužva.

Uz četiri – peta gratis

– Tražim knjige s velikim tiskanim slovima koje mi je lakše čitati, a jako volim i stripove jer imaju puno slika – rekao je Tadej Petrač dok je svoje novo omiljeno štivo birao na štandu Večernjeg lista i 24 sata u petom paviljonu. Bio je, kao i njegova sestra, jako zadovoljan ponudom dječje literature dok su njihovi roditelji bacili oko na beletristiku.

Na štandu Večernjeg lista i 24 sata, osim povijesnih, ljubavnih, biografskih i autobigrafskih romana, može se naći i razna publicistika, priručnici, kuharice… I to sve po promotivnim cijenama pa su tako najnoviji naslovi sniženi i do 50 posto, a ostali se mogu naći već za jednu kunu. Također, za svake četiri kupljene knjige peta najpovoljnija dobiva se gratis. Među najtraženijim naslovima su romani Janka Matka koji su s 39,90 kuna sniženi na 19,90. “Služavka”, “Ribar i more” i “Izgubljeni biser” samo su neki od romana ovog omiljenog pučkog pisca čije knjige u izdanju Večernjeg lista otkrivaju povijesne sudbine. Tajne o životu u Islamskoj državi te sve o zapanjujućem blitzkriegu kojim je na Bliskom istoku zauzela teritorij može se pak otkriti u knjizi “Carstvo straha” novinara BBC-a Andrewa Hoskena koja je s 69,90 snižena na 39 kuna. Knjiga Georgea M. Tabera “Potjera za zlatom”, koja pripovijeda priču o tome kako su nacisti krali europsko blago, snižena je s 99 na 49 kuna.

– Jako volim knjige, ali cijene su često previsoke i ne mogu si ih priuštiti. Zato je sajam odličan i već godinama dolazim na njega, i to s torbom za kupovinu na kotačićima. Do vrha je napunim dobrim knjigama i imam što čitati sve do proljeća – rekla je Zagrepčanka Božica koja je istaknula kako ipak treba znati na kojim se štandovima mogu ugrabiti najbolji popusti. Ponudom knjiga Večernjeg lista i 24 sata bila je jako zadovoljna, a kupila je i anđeoske karte za devet kuna.

Puni autobusi školaraca

Popuste i do 90 posto, ali i razne druge akcije knjigoljupci mogu pronaći u cijelom petom i šestom paviljonu, gdje se do nedjelje održava Interliber. Knjige na svakom koraku mamile su kupce koji se već prvog dana išli kući punih ruku. U svakom se kutku mogu pronaći i promocije te radionice koje su najpopularnije među školarcima koji organizirano autobusima dolaze na Velesajam. Prijateljice Valentina Korajac, Dorotea Krpanić, Ema Novosel i Mona Marinić, šestašice iz Dugog Sela, došle su s razredom i oduševile se ponudom.

– Prvo smo imali radionice o knjigama, a onda i slobodno vrijeme kada smo mogle razgledavati. Svaka je kupila po nekoliko knjiga – bile su zadovoljne prijateljice.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije