Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Pavo Zubak i Cammeo u borbi za nove taksi-dozvole

U Gradu strahuju da će opet pristići mnogo više ponuda nego što ima dozvola. Najjači su ponuđači tvrtke Oryx i Cammeo
25. srpnja 2011. u 23:30 54 komentara 15 prikaza
Taksiranje (1)
Foto: PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Na zagrebačkim ulicama, za nešto više od dva mjeseca, trebalo bi se pojaviti još 175 taksija. Naime, objavljen je novi javni natječaj Gradskog ureda za promet koji poziva sve zainteresirane da svoje ponude predaju u roku od 30 dana.

Favoriti su u utrci zasigurno Oryx taxi, tvrtka Pave Zubaka, i već svima dobro poznati Taxi Cammeo.

– Računamo da će opet biti puno više prijava nego što ima slobodnih mjesta – kazao je pročelnik spomenutog ureda Davor Jelavić.

Reputacija kao važan kriterij

Međutim, izgledi za tvrtku Cammeo nisu, reklo bi se, bajni. Često spominjana u negativnom kontekstu, ta bi tvrtka mogla opet "pasti" na natječaju zbog loše tržišne reputacije, a reputacija će, kao i prošli put, biti jedan od kriterija za dodjeljivanje licencija.

No, cijena će i ovaj put ipak biti presudna. Podsjetimo, Skupština je odlučila da vozači koji se bave taksi-prijevozom ne mogu za kilometar vožnje uzeti više od šest kuna te da startna cijena ne smije prelaziti 16 kuna.

Slijede nova zapošljavanja?

– Idemo na dodatna 74 automobila, imamo ljude i vozila. Na natječaj smo već sve predali. A tvrtka će biti Vlado prijevoz, uz one tri stare tvrtke, i pokušat ćemo dobiti do 150 dozvola. Spremni smo. Nema odgađanja. Bitno je da dobijemo na natječaju licencije za sedamdesetak vozila koja nam stoje – rekao je Kosta Minovski, vlasnik Cammeo grupe, te dodao kako je taj natječaj za njega presudan i da će, bude li sve kako je zamislio, nakon toga broj njegovih zaposlenika narasti na 900.

Naime, osim u Zagrebu, prijevozom putnika Minovski se bavi i u Osijeku i Rijeci, a od 1. rujna svoj će taksi-projekt proširiti sa 25 automobila i na Pulu.

A SVE LEGALNO....
Izgledaju kao normalan par, ali javnost njihov brak itekako osuđuje: Stric oženio nećakinju, imaju djecu
Ivan Pažanin
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Hoće li se ugostiteljstvo ikad vratiti na staro? Razgovaramo s poznatim hrvatskim kuharom
 • sifra234:

  Kakva je to Hrvatska u kojoj netko tko se zove Kosta može biti poslodavac Hrvatu? Ima li opn uobće dozvolu boravka u Hrvatskoj? Provjeriti! Ministr Karamarko, Vi ste na potezu!

 • Deleted user:

  Čim slijede nova zapošljavanja, to je za svaku pohvalu. Nezaposlenim vozačima manje je bitno hoće li voziti za Zubaka ili za Cameo.

 • Avatar Vucibatina
  Vucibatina:

  počelo ti radno vrijeme u Radničkoj ?