Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
cijene idu gore, pitanje je koliko

O poskupljenju otpada znat će se sve za 10 dana

Otpad na Trešnjevci
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/5
24.01.2019.
u 08:23

Tražit ćemo da što manje udarimo po džepu naše ljude, ali da Zagreb ne bude zadnji u Hrvatskoj po tempu, dinamici i standardima koje treba ispuniti, rekao je Bandić

Hoće li, odnosno više “za koliko će” poskupjeti otpad, znat će se za desetak dana, najavio je jučer gradonačelnik Milan Bandić. Cijene, pojasnio je, neće ovisiti o gradskoj upravi, već o “našim sugrađanima”.

– Tražit ćemo da što manje udarimo po džepu naše ljude, ali da Zagreb ne bude zadnji u Hrvatskoj po tempu, dinamici i standardima koje treba ispuniti – rekao je Bandić, a onda riječ prepustio pročelnici Gradskog ureda za gospodarstvo Mirki Jozić. Ona je istaknula kako je stjecanje svih uvjeta za odvojeno prikupljanje otpada pri kraju, ali i priznala da čitav proces nabave spremnika, vrećica i njihove podjele traje dugo. Točnije, već godinu dana, a zapinje sve na javnoj nabavi, kaže Mirka Jozić, kao i na promjenama na tržištu.

– Trenutačno tražimo oporabitelja za plastiku, a bez njega ne možemo dijeliti spremnike – kazala je pročelnica pa pozvala Zagrepčane da odlažu otpad na zelene otoke. Govorilo se i o pet projekata koje Grad planira realizirati s državom, a gradonačelnik Bandić istaknuo je kako je u svakodnevnoj komunikaciji s premijerom Andrejem Plenkovićem. Da od tih projekata neće biti ništa, ustvrdila je predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš.

– Uvjerena sam u čvrstu vezu između HDZ-a i Bandića i na nacionalnoj i na gradskoj razini. S projektima će se malo igrati ping-pong, a iza toga će se sve to zaboraviti i neće se riješiti – kaže Anka Mrak Taritaš. Skupštinski zastupnici Lijevog bloka osvrnuli su se na poskupljenje otpada.

– Opravdava se poskupljenje novim zapošljavanjima. Trebamo se zapitati koliko je među tim radnicima bliže rodbine saborskih i gradskih zastupnika koji prelaze u gradonačelnikov klub, a on od građana očekuje da kroz komunalne usluge plaćaju njegovu političku trgovinu – istaknuo je Tomislav Tomašević iz Zagreb je naš.

Bandićevi najotkačeniji videi

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Juki
Juki
09:51 24.01.2019.

Ja da vam razdvajam smeće, vi da ga prodajete i još bi poskupili umjesto pojeftinili?? E pa taj film nebute gledali!

DO
doktorica
23:11 24.01.2019.

ako građani razdvajaju smeće,znači posebne kante za mješani otpad,plastiku,staklo,bio otpad,pelene,onda se takav otpad može reciklirati i na tome zaraditi.A zašto onda poskupljenje?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije