Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Većina ih je vozila prebrzo

Muškarac u zagrebačkom Rakitju napuhao 2,34 g/kg alkohola, u jednom danu utvrđeno 111 prometnih prekršaja

Vožnja u pijanom stanju
Slavko Midzor/PIXSELL
21.11.2021.
u 08:49

Šest je osoba dovedeno na sud, dvije osobe su zatečene pod utjecajem droge dok su tri osobe recidivisti. Tri su osobe zadržane do otriježnjenja. Radi se o preventivno represivnoj akciji pojačanog nadzora vozila i vozača koju provodi zagrebačka policija.

Zagrebačka policija na svojim je web stranicama objavila rezultate prvog dana provođenja preventivno represivne akcije pojačanog nadzora vozila i vozača usmjerene prvenstveno na počinjenje "četiri glavnih ubojica u prometu", a to su: prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela u vožnji. Za njih je ovo bila noć puna posla, pa su tako zabilježili ukupno 111 prometnih prekršaja, od čega su 27 prekršaja počinili vozači pod utjecajem alkohola, 49 prekršaja počinjeno je zbog nepropisne brzine, osam zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa i šest nepropisnog korištenja mobitela. Šest je osoba dovedeno na sud, dvije osobe su zatečene pod utjecajem droge dok su tri osobe recidivisti. Tri su osobe zadržane do otriježnjenja.


 
Najveće zabilježene koncentracije alkohola su kod:
- 57-godišnjaka koji je upravljao vozilom u Rakitju te mu je obavljenom kontrolom utvrđena koncentracija od 2,34 g/kg alkohola u organizmu
- 39-godišnjaka koji je upravljao vozilom u Sesvetskoj ulici te mu je obavljenom kontrolom utvrđena koncentracija od 2,1 g/kg alkohola u organizmu
- 31-godišnjaka koji je upravljao vozilom na Samoborskoj cesti pod utjecajem alkohola od 1,61 g/kg u organizmu i kod
- 40-godišnjaka koji je upravljao vozilom u Svetoj Nedelji te mu je obavljenom kontrolom utvrđena koncentracija od 2,34 g/kg alkohola u organizmu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije