Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Željeli razgovarati s čelnicima

Prosvjednike pred HRT-om zaustavila policija: 'Lažu hrvatski narod i šire strah'

Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/23
20.11.2021.
u 21:22

Zapjevali su 'Zovi samo, zovi' i vikali 'stanite uz nas', a neki od prosvjednika od policajaca su tražili da ih puste na razgovor s predstavnicima HRT-a.

Desetak minuta prije 18 sati završen je veliki prosvjed protiv covid potvrda koji se održao na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. A nakon završetka skupa dio okupljenih uputio se pred zgradu Hrvatske radio televizije na Prisavlju. Tamo su tri sata prosvjedovali te tražili razgovor s čelnicima HRT-a, no njihovim zahtjevima nije udovoljeno, a policija ih je zaustavila u namjeri da uđu u zgradu.

Snima: Dario Topić

Tijek događaja

20:35 Po prosvjednike polako pristižu autobusi te se razilaze. 

20:08 U ovim trenucima, dva sata od početka okupljanja ispred HRT-a, smanjuje se broj okupljenih građana. Većina se mirno razilazi. Preostali prosvjednici i dalje drže govore i povremeno skandiraju i pjevaju.

19:25 Službenik HRT-a pojavio se ispred prosvjednika na kratko te je razgovarao s jednim od vođa prosvjednika, no nije poznato koje su riječi izmijenili.

19:10 Prosvjednici viču: "Hoćemo izbore". 

19:00 Promet Slavonskom avenijom teče neometano, no policija je krenula postavljati čunjeve prema pristupnoj cesti HRT-a. 

18:55 "Izdaja, izdaja", ponavljaju prosvjednici dok čekaju rasplet situacije pred zgradom javne televizije, a ponavljaju i da neće otići dok ne porazgovaraju s direktorom jer "i oni žele čuti drugu stranu priče, nisu tu samo zbog linča".

"HRT laže hrvatski narod, širi strah, neprijateljsku propagandu!", kazao je jedan od okupljenih.

18:40 Broj prosvjednika iz minute u minutu se povećava, na što upozorava i policija. 

Foto: Dario Topić

18:15 Prosvjednici pjevaju 'Zovi samo, zovi' i viču su 'stanite uz nas', a neki od prosvjednika od policajaca traže da ih puste na razgovor s čelnicima HRT-a te da dođu snimateljske ekipe kako bi ih emitirali uživo na HRT-u.

- Dovedite urednika i snimajte nas uživo. Ovo ne može biti tvornica cenzure. Zašto vas plaćamo!? - poručili su neki od okupljenih. Nakon 15-ak minuta pojavio se HRT-ov kamerman koji ih je počeo snimati.

18:10 Pred zgradom HRT-a veliki je broj pripadnika specijalne policije koji su prosvjednicima zapriječili prolaz prema zgradi.

Ključne riječi

Komentara 137

Avatar Primarius
Primarius
18:49 20.11.2021.

kad padne YUTEL , RH će prodisati

BA
baka3440
18:40 20.11.2021.

Doli pretplata!!!

HR
Hrvatskosrce
20:10 20.11.2021.

Bravo narode moj, srce mi je ko kuća. Kada jedan uz drugoga stanemo i borimo se, predivan osjećaj. Volim te Hrvatska.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije