Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vodoopskrba i odvodnja

Milijardu kuna za kanalizaciju i vodu iz fonda Europske unije

24.07.2010.  Slavonska avenija, Zagreb - Radnici trvrtke Georad poceli su jutros radove na postavljanju kanalizacije na krizanju Slavonske avenije i novoprobijene ceste koja spaja Zitnjak i Vukomerec. Unatoc nastojanjima policije da regulira promet stvara
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
05.12.2014.
u 16:00

Predstavnici VIO-a sastali se s predstavnicima gradskih četvrti i dogovorili prioritete i potrebe za ulaganja u 2015. godini

Milijardu i 400 tisuća kuna – iznos je to koji iz fonda Europske unije planira povući Vodoopskrba i odvodnja (ViO).

Dio je to plana i rada, kako je to potvrdila Štefica Mihalic, direktorica tvrtke, dogovorenog s Gradom Zagrebom, a novac koji se zajednički planira povući uložio bi se u unapređenje, ali i gradnju vodovodne i kanalizacijske mreže na području cijeloga Grada Zagreba.

I dok se čeka europski novac kojim bi se u 21. stoljeću riješili osnovni uvjeti za život, naročito u onim ulicama i kvartovima u kojima nema mreže, poput dijela Gornjeg grada, Sesveta, Brezovica, Podsused-Vrapča... za sljedeću se godinu pripremaju novi radovi u skladu s raspoloživim budžetom i u suradnji sa svim gradskim četvrtima.

– Vodoopskrba i odvodnja za sljedeću godinu s predstavnicima svake gradske četvrti pojedinačno dogovarala je što će se i na kojim lokacijama graditi. Verificirat će se zahtjevi i onda će Vodoopskrba i odvodnja staviti to u svoje planove. Ovo je sada i prilika građanima da svakako svoju ulicu prijave predsjedniku gradske četvrti kako bi i ona bila uvrštena u planove VIO-a – poručila je Štefica Mihalic.

I dok se pripremaju novi projekti, ove godine najzadovoljniji ipak mogu biti stanovnici gradske četvrti Sesvete. Baš tamo najviše se ulagalo u razvoj vodovodne i kanalizacijske mreže i tako se u toj gradskoj četvrti napokon počela rješavati "rak-rana" njezinih stanara.

Tako su Sesvećani dočekali dovršetak vodoopskrbnog cjevovoda na dijelu od Šumske do Kinderove ulice, a ugovoreno je i u tijeku su radovi na 5225 metara u Kašini i u dijelu Ulice Ivane Brlić Mažuranić.

Rekonstrukcija vodoopskrbnog cjevovoda i priključaka u ulici odradila se i u Sesvetskoj Sopnici u Ulici Jure Turića. Vodoopskrba i odvodnja bira upravo i izvođača za šest ulica vodoopskrbnog cjevovoda u Jasanovcu.

– Unatoč znatnim radovima još su velike potrebe za gradnjom vodoopskrbnih cjevovoda i pratećih objekata, kao što su vodospreme, precrpne stanice i hidrostanice, osobito zbog reljefne konfiguracije sjevernog područja četvrti. U gradnji je i vodovod u Glavnici Donjoj, Glavnici Gornjoj i Kašini – poručio je Marijan Tomurad, predsjednik Vijeća gradske četvrti Sesvete.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije