Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bivši bandićev pročelnik

Lovrić prijavio Tomaševića Povjerenstvu za sukob interesa zbog rekonstrukcije stadiona u Kranjčevićevoj

Zagreb: Konferencija za medije nestranačkog gradskog zastupnika Ivice Lovrića
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/25
13.06.2023.
u 10:28

Nestranački gradski zastupnik Ivica Lovrić, a nekadašnji bliski suradnik bivšeg gradonačelnik i višestrukog USKOK-ovog optuženika Milana Bandića reagirao je na najavu rekonstrukcije stadiona Zagreb u Kranjčevićevoj ulici.

Lovrić je Povjerenstvu za sukob interesa predao prijavu protiv gradonačelnika Tomislava Tomaševića i njegovog zamjenika Luke Korlaeta.

- Izbjegavajući zakonske propise, pogodovalisu  interesno povezanom prof. Kasunu s Arhitektonskog fakulteta te su mu mimo javnog natječaja dodijelili poslove oko projektiranja stadiona u Kranjčevićevoj - navodi Lovrić.

Prema javno dostupnim podacima evidentno je kako su prof. Kasun i zamjenik Korlaet kolege s iste katedre Arhitektonskog fakulteta, oblazlaže dalje bivši Bandićev pročelnik i tvrdi da je supruga prof. Kasuna je donatorica i vijećnica stranke Možemo te su ona i suprug imenovani od strane gradonačelnika Tomaševića u više upravljačkih tijela u ustanovama Grada Zagreba.

24.04.2023., Zagreb - Na konferenciji za medije odrzanoj u Staroj gradskoj vijecnici zastupnici Ivica Lovric i Otto Baric iznijeli su svoje prijedloge za predstojecu sjednicu Gradske supstine. Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

- Iz navedenog proizlazi da je prilikom netransparentnog provođenja postupka javne nabave došlo do pogodovanja gore imenovanom te se jasno očituje eklatantan primjer sukoba interesa te zlouporabe položaja u vođenju Grada - zaključuje.

Zagrebačkog gradonačelnika za isto je već prozvao arhitekt Otto Barić, a u intervjuu za N1 odgovorio je na to pitanje.

-Za projekt obnove tribina postojećeg stadiona u Kranjčevićevoj nije potrebno raspisivati natječaj, ali prema njegovim riječima, pozvan je Arhitektonski fakultet i dva privatna arhitektonska ureda da izrade idejni projekt. Arhitektonski fakultet je bio najpovoljniji i izabrano je njihovo rješenje, a sad ide javni natječaj za glavni i izvedbeni projekt- komentirao je Tomašević pa opovrgnuo optužbe arhitekta Otta Barića. 


VEZANI ČLANCI:

 -Arhitektonski fakultet je dobio posao, Arhitektonski fakultet. Tako je radio bivši gradonačelnik, a mi smo svjetlosnim miljama udaljeni od načina na koji je radio Milan Bandić. Mogli smo direktno dodijeliti posao, ali smo tražili tri ponude. Nije bilo nikakvog sukoba interesa i to je to - rekao je gradonačelnik. 

Jedan od potencijalnih problema o kojemu se špekuliralo vezano uz izgradnju stadiona jesu moguće gužve za vrijeme radova, ali Tomašević tvrdi kako prometnog kaosa u centru neće biti. Podsjetimo, Večernji list prvi je pisao o novom stadionu u Kranjčevićevoj, a projekt je prošloga tjedna predstavljen javnosti.

Radovi bi trebali početi u proljeće sljedeće godine, treba još izraditi glavni i izvedbeni projekt. Osigurali smo novac u proračunu, nadamo se sufinanciranju od Uefe, komentirao je tada Tomašević.

VIDEO: Evo kako će izgledati novi stadion u Zagrebu na kojem će se igrati Liga prvaka

Ključne riječi

Komentara 3

DE
Dezider
23:15 13.06.2023.

Lovrić je iz ekipe bivšeg gradonačelnika koja je instalirala Medića u NK Zagreb i koji je taj klub uništio sve u nadi da će mu stadion u Kranjčevićevoj biti građevinski eldorado. Tomaševiću, Zagrepčani su uz tebe.

DU
Deleted user
14:14 13.06.2023.

Ovaj savjetnik velikogb prevrsio je mjeru dobrog ukusa. Savjetnik koji je sa strankom unistavao Zagreb dvadeset godina prica o sukobu interesa.Ovom nije bistro da smo mi zagrepcani birali svoju ZG Vladu , zadovoljni smo i imamo strpljenja u ciscenju ii obnovi Zagreba. A posla je jako puno.

VN
vnblg197
23:58 16.06.2023.

...ovaj se ne miri s činjenicom da se preselio u ropotarnicu neslavne povijesti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije