Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Lanište buja, a bit će dom novih 10.500 stanara

laniste2-311.jpg
import
24.07.2008.
u 00:44

Trenutačno je najživlje gradilište u Zagrebu zasigurno ono na Laništu. Pet tvrtki koje zasad ondje grade poslovno-stambene zgrade izgradit će gotovo dvije tisuće stanova.

Gradska panorama
S druge strane Jadranske avenije, uz rijeku Savu, gradit će se, pak, dvadesetak nebodera s otprilike 1500 stanova. Računamo li da će u svakome stanu prosječno živjeti troje ljudi, u Laništu će svoj dom pronaći oko 10.500 novih stanovnika.

I dok se stanovi uz Arenu Zagreb prodaju po cijeni od 1750 do 2000 eura, ovisno o kvadraturi, oni s druge strane Jadranske avenije bit će luksuzniji, ali i skuplji. Na potezu od remetinečkog rotora do Sveučilišne bolnice u Blatu na južnoj obali Save tri investitora: Verdispar, CCS Ulaganja te Pragmatika za nekoliko godina sagradit će stambene i poslovne nebodere visoke do 20 katova.

CCS Ulaganja će 2009. na osam hektara početi graditi devet nebodera uređenih prema američkim standardima. Osim njih ondje će sagraditi privatnu polikliniku, multimedijsku knjižnicu, vrtić, poslovnice banaka, pošte, trgovine...



– Ti će luksuzni neboderi biti posebni po iznimno privlačnom pogledu na Zagreb. Ovim projektom Zagreb napokon izlazi na rijeku – rekao je Duško Koruga, direktor prodaje CCS Ulaganja.

U tom naselju investitori planiraju sagraditi i hotel s četiri zvjezdice kojim bi trebao upravljati jedan od međunarodnih hotelskih lanaca.  Početkom jeseni CCS Ulaganja raspisat će međunarodni arhitektonski natječaj radi najboljeg projektnog rješenja za izgradnju svog naselja, u koje će uložiti 180 milijuna eura. Očekuju da će se u novu četvrt stanovnici useljavati od 2011. godine.

– O cijenama stanova sada je prerano govoriti – odgovara nam Duško Koruga.
Kada budu sagrađeni neboderi uz Savu, prvi će put poslije više od dvadeset godina Zagrepčani imati mogućnost kupiti stan u novosagrađenom neboderu. GUP iz 1986. godine zabranjivao je gradnju visokih zgrada, ali izmjene Generalnog urbanističkog plana prije nešt  više od godinu dana dopustile su gradnju stambenih zgrada viših od devet katova.

Stručnjaci se slažu da je uz Savu prikladno graditi nebodere jer oni stanovnicima ostavljaju najviše zelenih površina uz veću gustoću stanovanja, a time i profite investitorima.

Bogatija klijentela
Nekada su se neboderi gradili da u njih stane što više siromašnih. Ovi uz Savu namijenjeni su bogatijoj klijenteli. Prema planu tu će točku na “i” novog Laništa staviti poslovni toranj od 46 katova.
Kada se izgrade nova naselja uz Savu i Arena Zagreb, metropola će zaista dobiti reprezentativan ulaz u grad, što dosad nije imala.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije