Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žalbe taksista

Još se ne zna koliko će se taksi-dozvola podijeliti

oryx, taksi, taxi, trg bana jelačića (1)
Marko Lukunic/PIXSELL
22.01.2013.
u 12:00

– Smatramo da bi najavljenu razliku dozvola trebalo poništiti jer se namjerava dati puno više dozvola – kaže Željko Petković iz Radio Taxija

Iako je prije nekoliko dana gradonačelnik Milan Bandić najavio da će umjesto planiranih 200 novih taksi-dozvola biti podijeljeno njih otprilike 350, ni četiri mjeseca od raspisivanja natječaja konačni rezultati nisu poznati.

– Smatramo da bi najavljenu razliku dozvola trebalo poništiti jer se namjerava dati puno više dozvola, što je kršenje skupštinske odluke o jednom vozilu na 600 stanovnika – kaže Željko Petković iz Radio Taxija.

Iz Radio Taxija Zagreb već su se požalili i Ministarstvu prometa.

– Prema uvjetima natječaja, dozvole mogu dobiti svi podnositelji zahtjeva koji nemaju neplaćenih davanja te da imaju iskustva u tim poslovima. Njih 354 ispunjava te uvjete i nema pravne mogućnosti ni donijeti odbijenicu – objasnio je pročelnik gradskog Ureda za promet Mijo Bezer trenutačnu zavrzlamu pred skupštinskim Odborom za pritužbe.

>>Radio Taxi: Odluka 
o više dozvola je 
čisti populizam

Komentara 13

DU
Deleted user
12:49 22.01.2013.

Jedno vizilo može voziti u 3 smjene, zar ne? I to je onda cca 5000 dozvola.....:)

MA
mark009977
14:19 22.01.2013.

nemože donjeti odbijenicu; LAŽ,ako se javi veći broj zainteresiranih od broja slobodnih dozvola,prednost pri izdavanju imaju oni koji duže obavljaju taxi djelatnost..! AMEN

ZE
zeus10
14:27 22.01.2013.

Briga me za što se buni Radio Taxi. Bojkotiram ih od kako sam saznao da su nas pre-naplaćivali godinama. Za vožnju koju sam nekad platio 70 kuna danas dajem 15. Pa kaj je to normalno? A benzin je praktički duplo skuplji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije