Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Još se ne zna koliko će se taksi-dozvola podijeliti

– Smatramo da bi najavljenu razliku dozvola trebalo poništiti jer se namjerava dati puno više dozvola – kaže Željko Petković iz Radio Taxija
22. siječnja 2013. u 12:00 13 komentara 12 prikaza
oryx, taksi, taxi, trg bana jelačića (1)
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Iako je prije nekoliko dana gradonačelnik Milan Bandić najavio da će umjesto planiranih 200 novih taksi-dozvola biti podijeljeno njih otprilike 350, ni četiri mjeseca od raspisivanja natječaja konačni rezultati nisu poznati.

– Smatramo da bi najavljenu razliku dozvola trebalo poništiti jer se namjerava dati puno više dozvola, što je kršenje skupštinske odluke o jednom vozilu na 600 stanovnika – kaže Željko Petković iz Radio Taxija.

Iz Radio Taxija Zagreb već su se požalili i Ministarstvu prometa.

– Prema uvjetima natječaja, dozvole mogu dobiti svi podnositelji zahtjeva koji nemaju neplaćenih davanja te da imaju iskustva u tim poslovima. Njih 354 ispunjava te uvjete i nema pravne mogućnosti ni donijeti odbijenicu – objasnio je pročelnik gradskog Ureda za promet Mijo Bezer trenutačnu zavrzlamu pred skupštinskim Odborom za pritužbe.

>>Radio Taxi: Odluka 
o više dozvola je 
čisti populizam

Norveška rukometna reprezntacija
Hrvatska u finalu
Pogledajte što norveški mediji pišu nakon poraza, još ne mogu vjerovati da neće u finalni boj
Plin
SMANJENJE CO2
Perspektive plina kao alternativnog goriva u prometu u Hrvatskoj
  • bambi:

    Jedno vizilo može voziti u 3 smjene, zar ne? I to je onda cca 5000 dozvola.....:)

  • mark009977:

    nemože donjeti odbijenicu; LAŽ,ako se javi veći broj zainteresiranih od broja slobodnih dozvola,prednost pri izdavanju imaju oni koji duže obavljaju taxi djelatnost..! AMEN

  • zeus10:

    Briga me za što se buni Radio Taxi. Bojkotiram ih od kako sam saznao da su nas pre-naplaćivali godinama. Za vožnju koju sam nekad platio 70 kuna danas dajem 15. Pa kaj je to normalno? A benzin je praktički duplo skuplji.