Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
taksisti na bandića

Radio Taxi: Odluka 
o više dozvola je 
čisti populizam

taksi
Patrik Macek/PIXSELL
13.01.2013.
u 09:27

Umjesto da dodijeli 200 novih dozvola, za koliko je bio raspisan javni poziv, gradonačelnik će ih dodijeliti 350

Odluku o broju taksista u gradu gradonačelnik Milan Bandić mogao bi promijeniti. Naime, umjesto da dodijeli 200 novih dozvola, za koliko je bio raspisan javni poziv, gradonačelnik će ih dodijeliti 350. Tako bi se prekršila skupštinska odluka o omjeru jedan taksist na 600 građana, a to bi, kažu iz Udruženja Radio taxi ugrozilo već sada nestabilno poslovanje vozača.

– Imam mehanizam, ali ga neću upotrijebiti. Uputit ću u Skupštinu promjenu odluke o prijevozu taksijem u Gradu Zagrebu – kazao je gradonačelnik komentirajući činjenicu da Grad planira odobriti 150 dozvola više. Zbog toga bi na ulice grada mogli izaći taksisti koji su najavili i prosvjede ako gradonačelnikova samovolja ugrozi njihov posao.

– Nisam za prosvjede, ali ima ljudi koji su spremni izaći na ulice. Ovo je čisti populizam gradonačelnika i mimo je svakog zakona – kazao je Željko Petković iz Radio taxija. Bandićevu odluku prijavili su Ministarstvu prometa i skupštinskom Odboru za pritužbe.

>>Građani troše novac na pozivanje taksija koji uopće ne dolaze

>>Na ceste uskoro izlazi 
oko 200 novih taksista

Komentara 4

YA
yan
09:46 13.01.2013.

Bilo je i vrijeme da se bezobrazluku ZG- taksista dođe na kraj , umislili su si da su građani tu zbog njih a ne oni zbog građana , što veća konkurencija to bolje , dakle u ovom slučaju bravo Bandiču .

UR
urbanum
09:46 13.01.2013.

Vrijeme monopola Radio Taxija je prošlo. Pokazalo se da su nas koji smo godinama koristili usluge taxija u Zagrebu lagali i varali. To nije populizam već istina. Kako inače objasniti da su gospoda koja prometuju od Aerodroma do grada i obratno godinama naplačivala po 300 kuna za tu distancu a danas nas "omraženi" taxi Cameo za istu udaljenost naplačuje 3 puta manje novaca!? Pojavom Taxi Camea pokazalo se koliko je monopol štetan i koliko je konkurencija dobro došla za one koji taxi trebaju i zbog kojih on uostalom i postoji. U tom smislu Gradonačelnik postupa ispravno. Važniji su mu građani od monopola onih koji su godinama varali javnost.

DU
Deleted user
15:19 13.01.2013.

Pa valjda več svaki Zagrebčanin zna da radio taksisti na kolodvorima I ispred hotela prenaplačuju. To se nije promjenilo bez obzira na broj taksija u gradu. Aerodrom bi trebao raspisati natječaj za taksiste koji će stajati tamo neovisno kaj jee to na području VG. Jer ovi VG taksi tj. bivši radio taksisti su sramota za naš grad I našu državu!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije