Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Više od 70 izlagača na 42. sajmu namještaja na Velesajmu

I stol od 72.000 kuna traži svoj put do kupaca na Ambienti

 Stand Stolarije Lackovic. Martin Lackovic sa stolom koji se prodaje za 72 000 kn
15.10.2015.
u 09:00

Domaće drvo i jednostavan stil najpoželjnije su karakteristike kupcima

Tražite li novi stol na kojem biste ručali, a želite baš jedan od masivnog drveta, ručno izrađenom u antiknom, pomalo bidermajer stilu, naći ćete ga na Velesajmu na jučer otvorenom 42. sajmu namještaja Ambienta. Cijena – 72.000 kuna.

– Namještaj poput ovoga možda jest skupocjen, ali izrada traje nevjerojatno dugo, samo za svaki stolac potrebno je 90 sati, za stol je teško i procijeniti – objašnjava cijenu majstor Martin Lacković, "autor" stola, koji se, kaže, cijeli život bavi izradom namještaja. Ističe da ima svoju klijentelu, nije velika, ali, kaže, od svog rada on može živjeti.

Uz Lackovića svojim ručnim radovima ponosi se i ustanova Suvenir Arbor iz Sirača, a jedan od najzanimljivijih njihovih izložaka, drvenu "dječju kuhinju" za 2400 kuna, izradile su u potpunosti od domaćih materijala osobe s invaliditetom. Na 42. izdanju ovog sajma namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije posjetitelji mogu zaviriti i u outlet gdje mogu naći jeftinije komade. Stolci su oko 100 kuna, stolovi 1500 kuna i kauči oko 2000 kuna. Outlet prati i izložba namještaja koji su izradili učenici Škole za primijenjenu umjetnost, čiji se radovi mogu kupiti samo na upit.

I dok su nekima za oko zapeli radovi u klasičnom stilu, namještaj u trendovima modernog dizajna mogao se pronaći na štandovima domaćih dizajnera i njihovih inovacija, među kojima je i Tea Janković sa svojim pomičnim kupaonskim ormarićem.

– Domaći dizajneri zasigurno imaju što ponuditi na tržištu namještaja, no ove godine nam se broj na sajmu prepolovio jer je izostala pomoć i Hrvatske gospodarske komore – napomenula je je Janković. Njezin ormarić košta oko 4500 kuna.

– Ljudi danas samo na mobitele troše po 5-6 tisuća kuna pa mislim da se može na sajmu pronaći kvalitetna roba – kaže jedan od posjetitelja sajma, inače likovni umjetnik Hanibal Salvaro.

Da je hrvatska proizvodnja namještaja u rastu kvalitetom i kvantitetom, tvrdi i ministar okoliša Mihael Zmajlović koji je otvorio sajam i pozvao građane na Velesajam, za koji ulaznica za građane stoji 25 kuna. Sajam Ambienta u četiri paviljona traje do nedjelje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije