Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kultni grafit

I Hrvatske željeznice su za to da se most zove po Hendrixu

most hendrix
Davor Puklavec/PIXSELL
10.11.2015.
u 10:31

Peticiju će predati 27. studenog, na glazbenikov rođendan

Inicijativu da se Željeznički most nazove po Jimiju Hendrixu podržat će i Hrvatske željeznice.

Za nekoliko dana, kažu, znat će točnu proceduru koja se mora proći da se mostu dodijeli novo ime, ali svakako će se uključiti.

Inicijativa za preimenovanje mosta, podsjetimo, već je na društvenim mrežama skupila gotovo pet tisuća ljudi, a na Hendrixov rođendan, 27. studenog, Gradu Zagrebu predat će se peticija sa zahtjevom.

– U našoj generaciji, odnosno među ljudima u dvadesetim i tridesetim godinama, nitko taj most i ne zna pod drugim imenom, osim kao Hendrixov most. Zašto ga onda tako ne bismo i nazvali – objasnio je Jerko Balić pokretanje inicijative. Iz Grada su, pak, istaknuli kako dosad još nije bilo inicijativa o preimenovanju.

Prvi natpis "Hendrix" pojavio se 1994. godine, dok je posljednji put glazbenikovo ime, nakon nekoliko brisanja grafita, na mostu "osvanulo" prije nekoliko dana. Željeznički most, inače, spomenik je kulture te na njemu ne bi smjelo biti nikakvih obilježja.

Komentara 22

AM
amalekin
11:36 10.11.2015.

A kako bi bilo da na ulazu u Zagreb stavite recimo ZANZIBAR, daj otiđite kod svog obiteljskog liječnika da Vam napiše recept za lijek ak ste ostali bez njega.

Avatar nijeminišta
nijeminišta
11:58 10.11.2015.

umjesto da ovom liku odrežu kaznu za uništavaje kulturnog dobra i naplate troškove farbanja - oni podržavju to vandalsko ponašanje. sutra može netko na katedrali napisati bob marley - i što ćemo onda - preimenovati katedralu ???

Avatar nijeminišta
nijeminišta
11:55 10.11.2015.

zaista suluda inicijativa... a što da je netko na mostu napisao ceca? ili mica trofrtaljka? jer nažalost u zagrebu više ljudi sluša njih nego hendrixa....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije