Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
incident na bundeku

Djelatnici hitne organiziraju prosvjed: 'Do jučer je spašavao živote, a sad ga se tretira kao kriminalca'

Hitna pomoć, Ilustracija
Milan Sabic/PIXSELL
26.06.2023.
u 10:30

Prosvjedovat će se u četvrtak ispred Remetinca u 12 sati, a u Udruzi "Hitna uživo 194" poručuju kako je cijeli događaj splet nesretnih okolnosti te su mišljenja da je ponašanje institucija prema njihovu kolegi prerigorozno i neopravdano

Nakon prošlotjednog incidenta na Bundeku, prilikom kojeg je vozač hitne pomoći pregazio troje maloljetnika, kolege vozača organiziraju prosvjed podrške. Riječ je o Udruzi "Hitna uživo 194" koja je u subotu prvo uputila poziv svim vozačima hitne da u podne upale zvučnu signalizaciju na svojim vozilima. 

Kako smo ranije pisali, vozač će provesti mjesec dana u istražnom zatvoru i to zbog bojazni od ponavljanja djela. Razlog za takvu sudsku odluku leži i u činjenici da je 62-godišnji vozač već kažnjavan zbog izazivanja prometne nesreće prije tri godine.

Iz Udruge su pak najavili kako će prosvjedovati u četvrtak ispred Remetinca u 12 sati. Poručuju kako je cijeli događaj splet nesretnih okolnosti te su mišljenja da je ponašanje institucija prema njihovu kolegi prerigorozno i neopravdano.


>>VEZANI ČLANCI:


– Kolegice i kolege hitnjaci, poštovani pratitelji, dragi građani! Pozivamo vas na prosvjed podrške našem kolegi Mariju Macanu kojem je određeno trideset dana istražnog zatvora nakon nesretnog događaja u kojem je nastradalo troje maloljetnika na jezeru Bundek. Kao udruga duboko žalimo zbog djece koja su te večeri nastradala te se nadamo da će se što prije oporaviti i vratiti svojim obiteljima – poručili su. 

Dodaju i kako se ne mogu pomiriti s time da se njihova kolegu koji je do jučer svojim vještinama spašavao ljudske živote tretira kao najvećeg kriminalca ove države te ga se sprovodi po sudovima s lisicama na rukama.

– Iste te ruke 27 godina upravljaju vozilom hitne medicinske službe. Te ruke držale su taj volan i danju i noći, po kiši i suncu te neumorno pomagale u spašavanju ljudskih života, masirajući nekome srce, noseći nosila, prevozeći pacijente do bolnica te u isto vrijeme bezbroj puta riskirajući svoj život da bi spasio tuđi – kažu u Udruzi. 


>>VEZANI ČLANCI: 


Napominju i kako se vozač u trenutku tog nesretnog događaja nije pravio da ima sinkopu, nije se izvlačio na svoje 62 godine, nego je, opisuju, u toj stresnoj situaciji ostao pribran i dosljedan svojem zanimanju vozača u hitnoj medicinskoj službi te je prvo pomogao ozlijeđenima, a tek onda razmišljao o tome što će biti s njim.

– Mario nema novac, nema političko zaleđe, nema utjecajne prijatelje koji ga jednim pozivom mogu osloboditi svih optužbi i izvući iz zatvora, kako to u našoj državi inače funkcionira. Ono što Mario ima jesu njegova obitelj, prijatelji, kolege s posla te SVI MI djelatnici hitne medicinske službe i sanitetskog prijevoza – poručili su. 

>> VIDEO: Sramotno ponašanje: Hitna čekala osam minuta da se makne parkirano vozilo

Komentara 19

NO
Nostromo
10:46 26.06.2023.

Podržavam hitnjake!

AI
airwarrior
11:52 26.06.2023.

Hitna treba u štrajk

AI
airwarrior
11:50 26.06.2023.

Krivi su roditelji koji su pustili djecu tam i murja koja nije bila tam da napravi reda u vezi cuge i droge

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije