Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MLADIĆ SAD izVAN ŽIVOTNE OPASNOSTI

Otac djevojčice koju je Hitna ozlijedila na Bundeku: 'Nije bilo nikakvog bacanja pod Hitnu, niti TikTok izazova'

Zagreb: Vozač Hitne pregazio tri maloljetnice, jedna teško ozlijeđena
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
1/5
23.06.2023.
u 13:15

– Tijelo ih fizički boli, pod stresom su zbog prijatelja, ali i zbog neistina o nekakvim izazovima s TikToka. Tomašević je iznosio brojke o tome koliko je djece taj dan odvezla hitna. Kakve to veze ima s ovim događajem? – pita se Damir Kovačević.

Nakon tragične nesreće na Bundeku u kojoj je vozač hitne pomoći pregazio troje maloljetnika, oglasio se otac jedne od ozlijeđenih djevojaka. 

– Nije bilo nikakvog bacanja pod kombi hitne, TikTok izazova niti pijanstva kojim se sada pokušava prebaciti odgovornost na našu ozlijeđenu djecu. Upravo oni su pozvali hitnu koja ih je pregazila – rekao je Jutarnjem listu Damir Kovačević. U vrijeme incidenta troje prijatelja sjedilo je na dekici na travnjaku i slavilo zadnji dan škole kada su ugledali alkoholiziranu osmašicu koju je društvo napustilo.  

– Bila je u polusvjesnom stanju pa su pozvali hitnu, a do dolaska su bili uz djevojčicu i pomagali joj. Kada je tim došao, signalizirali su im gdje da dođu. Nisu došli iz smjera gdje je bila njihova deka na kojoj su sjedili – prepričava Kovačević Jutarnjem. Nakon toga su se vratili na mjesto gdje su prethodno sjedili i pokušavali su stupiti u kontakt s roditeljima djevojčice zbog koje su i pozvali hitnu pomoć.

– Njih dvije sjedile su okrenute leđima kombiju, a njihov je prijatelj ležao pokraj njih. Nije im na kraj pameti bilo da će hitna krenuti prema njima jer nisu došli iz tog smjera – ispričao je otac čiju je kćer kombi udario u leđa zbog čega je napravila neprirodan kolut naprijed i našla se pod vozilom, dok je teško ozlijeđenom mladiću prešao preko vrata.

– Tijelo ih fizički boli, pod stresom su zbog prijatelja, ali i neistina o nekakvim izazovima s TikToka. Nevjerojatna mi je izjava gradonačelnika Tomislava Tomaševića koji je banalizirao cijeli slučaj i iznosio brojke o tome koliko je djece taj dan odvezla hitna. Kakve to veze ima s ovim događajem – pita otac kojeg su izjave nadležnih razočarale. 
 

VEZANI ČLANCI:

Podsjetimo, nesreća se dogodila sinoć oko 21.45. Vozač koji je upravljao vozilom hitne medicinske pomoći alkotestiran je, nije bilo reakcije na alkohol, priopćili su iz Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba. 

Podsjetimo, jučer je za RTL Danas govorio Danijel Šota, predsjednik Hrvatskog sindikata hitne medicine, te ustvrdio kako vozač hitne nije kriv.

– Jednostavno se dogodio incident kakav jest. Čuli smo i od djece koja su bila tamo da je riječ o nesretnom slučaju, tko zna što su djeca radila ispod tog vozila. Činjenica je da su maloljetnici bili pod utjecajem alkohola. Vozač je s ekipom hitne pomoći surađivao u slučaju u kojem su bili na intervenciji. Ušao je u vozilo, upalio ga da odveze pacijenta i očito do tada nije vidio, nije primijetio da su djeca bila ispod toga ili na samom početku vozila. Ne vidim krivnju vozača, nije bio pod utjecajem alkohola, radio je svoj posao – rekao je Šota te dodao kako se širi priča o snimanju Tik Toka. 

Neslužbeno doznajemo i kako se stanje 17-godišnjaka zaprimljenog s teškim ozljedama na KBC Zagreb popravilo te da je izvan životne opasnosti. 

 

Ključne riječi

Komentara 11

NO
Nostromo
15:28 23.06.2023.

Mladima zabraniti, slušalice na ušima i korištenje mobitela, dok su izvan zatvorenog objekta. Ovako žive svoj virtualni svijet, a stvarni svijet im je, a a gdje sam to ja, što je bilo.

NO
Nostromo
15:22 23.06.2023.

Što ima itko tko nije u službi, motati se oko vozila hitne pomoći. Treba uvesti u zakon, da se naj strože zabranjuje osobama koje nisu u službi, ili nisu djelatnici hitne službe, da se nalaze u okruženju bližem od 22 m. od vozila. A ja se pitam što su ovi radili u samoj blizini kombija, a kombiju motor u pogonu. Svaka iole normalna osoba izbjegava područje uz sam kombi.

AN
AnimaTor
16:14 23.06.2023.

Pa što maloljetne osobe ne bi trebale biti u pratnji roditelja poslije 24h ??? Što rade roditelji te djece? Što radi socijalni radnik ? Zar ne bi trebao posjetiti roditelej te djece ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije