Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Poštujem Mamićev rad, a da sam premijer Agrokor se ne bi dogodio

Da sam ja bio premijer ne bi se dogodio Agrokor. Ti koji su stvorili Todorića i probleme, sada ih nema nigdje. Neka izađu iz mišjih rupa i pokažu zašto su to napravili - rekao je Bandić
29. travnja 2018. u 14:17 30 komentara 1738 prikaza
Milan Bandić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Gost Intervjua tjedna točke na tjedan N1 televizije bio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je govorio o aktualnim temama.

Pavle Kalinić Pavle Kalinić Bandićev specijalac otvoreno: Nikada nisam bio član nijedne desničarske udruge, pa ni SDP-a

Na konstataciju da je reakcije izazvao njegov dogovor s izvanrednim povjerenikom u Agrokoru oko spašavanja Tiska te da dio dobavljača Agrokora smatra da je Zagreb kao vjerovnik u puno boljoj situaciji od drugih, da je dobio 80 posto duga Bandić je odgovorio:

"Prvo, nije točno. Imam podatke, ali neću o njima govoriti. Dobili smo točno kao i drugi. To je čista laž. Ponosan sam na spas 3.500 ljudi u Tisku jer da to nismo napravili Tisak bi otišao pod led.

Agrokor je 27 godina propusta svih Vlada koje su oplemenile Todorića. On nije izrastao na ledini. Gradonačelnik nije bio premijer, da jesam, možda bi bilo drugačije. Ti koji su stvorili Todorića i probleme, sada ih nema nigdje. Neka izađu iz mišjih rupa i pokažu zašto su to napravili. Da sam ja bio premijer ne bi se dogodio Agrokor. Nisam lažno skroman, govorim istinu. Da su institucije radile to što treba, ne bi Todorić to napravio. Ali mi moramo živjeti, grad mora živjeti."

Rekao je i je li zadovoljan premijerom. "Za razliku od bivše Vlade, gdje nisam imao nikakvu komunikaciju, gdje su mi uzeli i Holding i Skupštinu, imamo punu bolju komunikaciju. Bolje nemamo u ovom trenutku i premijer ima punu podršku."

Dodaoje kako je u korektnim odnosima sa Zdravkom Mamićem.

"Ne vidimo se se u zadnje vrijeme, on radi svoj posao. Nismo prijatelji, ali poštujem njegov rad."

Jeste li za privatizaciju Dinama?

"Apsolutno, u skladu sa zakonom napravit ćemo to kao i ostali. Zakon nas obvezuje. Pa Hajduk je to napravio odavno. Ali ne bih da napravimo tu privatizaciju kao Hajduk."

Milan Bandić
1 / 19
London: Ivica Todorić u pratnji supruge Vesne stigao na raspravu o izručenju Hrvatskoj
NEMA ČEKANJA Plan za otpad “na popravni” u svibnju Izvanredni povjerenik Agrokora predstavio nerevidirani financijski rezultat Agrokora POSLOVANJE AGROKORA Peruško: Rezultati su u drugom dijelu godine odlični, prvi je bio stvarno loš Milan Bandić reci pa poreci Bandić ujutro: Ukidamo kartu od 4 kn. Grad popodne: Šef se malo 'zabunio'!
Trendovi budućnosti
ŠTO NAS ČEKA
Kako tvrtke mogu postati još konkurentnije: trendovi budućnosti kojima ćemo se prilagoditi ili propasti

A1 izdvaja za Vas

  • Deleted user:

    "Da se Miki ranije rodio bio bi papa , maršal , dalajlama i sve što on hoče i svi bismo bili uhljebi !!!!

  • Fr@njo:

    a u pm...

  • Igi125:

    Komunalna infrastruktura je odavno u raspadanju, mostovi preko Save su dotrajali i trebaju hitnu obnovu, promet je sve gori, rješenja odvoženja i zbrinjavanja otpada nema na vidiku, i dalje nisu riješeni divlji deponiji na koje se i dalje neometano dovozi ... prikaži još! otpad.... Bandic je doista osoba idealna za stvaranje problema.