Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDLOŽIO I LOKACIJU

Goluža želi Muzej Domovinskog rata u metropoli: 'Dosta je bilo isključivosti zagrebačke ljevice'

Zagreb: Pocela 34. sjednica gradske skupstine
Patrik Macek/PIXSELL
30.05.2024.
u 12:30

– Glavni grad Hrvatske treba imati muzej u kojem će se čuvati uspomena na one koji su dali život i zdravlje za domovinu, gdje će učenici moći saznati sve o velikosrpskoj agresiji devedesetih – navodi nezavisni zastupnik u Klubu Mosta Trpimir Goluža

Trpimir Goluža, nezavisni zastupnik u Klubu Mosta u Gradskoj skupštini Grada Zagreba, povodom Dana branitelja Grada Zagreba i Dana državnosti iznio je svoju ideju i stav da Zagreb treba osnovati Muzej Domovinskog rata. Kao što slične muzeje imaju gradovi poput Splita, Dubrovnika i Karlovca, tako se i u metropoli svih Hrvata koja je dala desetine tisuća branitelja, treba pronaći mjesto za ovakvu ustanovu, smatra Goluža. 

"Glavni grad Hrvatske treba imati muzej u kojem će se čuvati uspomena na one koji su dali život i zdravlje za domovinu, gdje će učenici moći saznati sve o velikosrpskoj agresiji devedesetih i gdje će branitelji imati mjesto za sebe, bilo za sudjelovanje u edukaciji novih generacija, bilo za sudjelovanje u umjetničkim formama koje im mogu pomoći izraziti svoja sjećanja na ratna zbivanja. Dosta je bilo isključivosti zagrebačke ljevice po pitanju toga što je umjetnost i tko je može stvarati" - kazao je Goluža.

Goluža navodi da sama lokacija muzeja može biti u prostoru poput revitaliziranog kompleksa Gredelja, za koji Grad još nije objavio finalni plan, a najavljeno je skoro rušenje postojećih zgrada. "Ovakav konkretan potez, kao početak jednog aktivnijeg odnosa Grada s braniteljima, bio bi najbolja čestitka zagrebačkim braniteljima za njihov dan. Oni u metropoli trebaju postati cjenjeniji u svakom pogledu, za to ću se posebno zalagati" - naglasio je Goluža.

VEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Komentara 1

AN
Antonio1952
19:38 01.06.2024.

Da ste normalni suradjivali bi sa desnim strankama, a ne samo stvarali kaos.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije