Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZNENAĐENI

Elektra isključila struju, stanar na dijalizi zbog toga završio u bolnici

struja
Foto: Jakov Novak
27.06.2014.
u 09:40

– Susjed je rekao da će struju iskopčati dan ili dva nakon praznika, no bez točnog datuma – objasnio je domar zgrade

Stanare nebodera u ulici braće Domany 4 jučer je od jutra uznemirio nestanak struje. Inače bezazlena situacija s održavanjem električnih vodova, tj. zamjene starih novima, što Elektra Zagreba provodi tjednima u tom kvartu, pretvorila se u strahovanje da će isključenje struje biti opasno po život susjedima koji o njoj ovise. Nitko, tvrde, nije znao da će od 8 do 15 sati ostati bez električne energije.

– U zgradi su četiri bolesne osobe kojima je potrebna struja, dvoje od njih su na dijalizi. Nije problem u tome što struje u tom razdoblju nije bilo, nego što nam nitko nije javio da se možemo pripremiti. Jedna od tih osoba završila je u bolnici – ljutito nam govori Novak Klajić, domar zgrade. Agregat koji zgrada ima automatski se uključio, no on samo napaja zajednički prostor. Klajić ističe kako su mu Elektrini kooperanti koji su došli iskopčati struju rekli kako im je točno vrijeme isključenja trebao javiti kolega koji u toj zgradi živi.  

– Susjed je rekao da će struju iskopčati dan-dva nakon praznika, no bez točnog datuma. Danas mi je deset minuta prije osam sati javio drugi susjed da nećemo imati električne energije, a to je saznao na internetu. Pa zar nam ne bi trebali javiti barem dva dana prije da se možemo pripremiti – pita se Klajić. Iz Elektre javljaju kako su podatke kada će se i gdje iskopčati struja pravovremeno objavili putem sredstava javnog informiranja, što im je uvijek praksa, a obavijesti o isključenju na oglasne ploče zgrada stavljaju samo kada je riječ o intervencijama duljima od osam sati.

>>Vratila se struja, no promet tramvaja još uvijek otežan

Komentara 2

LI
liliZG
13:10 14.07.2014.

tak su nama iskopčali struju na sat vremena bez najave, svi aparati i strojevi su se ušokiravali još više kada su nakon puštanja struje ju opet isključili na pet minuta pa za dvadest minuta opet, na kraju sam ih nazvala da pitam što se zapravo događa , pa mi je jedan "jako ljubazan" zaposlenik na elektri klara rekao da oni nisu dužni nikoga niš obavještavati ako je popravljanje kvara kraće od dva sata, i eto , ... boli njih ak ti posao stoji i rikavaju strojevi od šokiravanja strujom....

AI
airwarrior
17:32 27.06.2014.

Koja glupost ovaj članak, to nije mogao samo jedan izmisliti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije