Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Dva zagrebačka kuhara kreću u postavljanje Guinnessova rekorda

Kuhat će neprekidno od petka do nedjelje...
13. svibnja 2020. u 14:29 0 komentara 533 prikaza
Kuhari Željko Ivnik i Vedran Habel pripremaju se postaviti rekord u timskom kuhanju
Foto: PR
Pogledajte galeriju 1/3

Kuhati neprekidno 60 sati. Zadatak je koji su si zadali kuhari Željko Ivnik i Vedran Habel kako bi oborili Guinnessov rekord u timskom kuhanju. U postavljanje rekorda kreću u petak u 8 sati u ugostiteljsko-edukativnom centru inkluzije The CookBook u Jarunskog ulici. 

Vrlo jednostavno Slabo, srednje ili tvrdo kuhana jaja: Evo kako ih skuhati do savršenstva

Drugim riječima, kuhat će od petka ujutro do nedjelje navečer, a sve će se moći pratiti putem interneta. Kako bi ušli u slavnu Guinnessovu knjigu, šalje se snimka kuhanja s popratnom dokumentacijom, a ona uključuje potpisne liste čuvara koji se izmjenjuju svaka četiri sata.

Kuhari Željko Ivnik i Vedran Habel pripremaju se postaviti rekord u timskom kuhanju | Autor : PR Foto: PR

Tijekom njihovog pothvata, prikupljat će se sredstva za Udrugu nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja (UNUO) kako bi se osobama s invaliditetom i intelektualnim teškoćama te djeci i mladima u nepovoljnom položaju omogućilo pohađanje edukativnih radionica u centru The CookBook gdje stječu razne vještine koje im olakšavaju zapošljavanje u ugostiteljstvu te aktivno uključivanje u život zajednice. Cijeli je projekt vođen motom: „Kuha se nešto spektakularno! Podrži i začini izazov!“

Na Papuku pronađena dva smrznuta tijela
NEZAPAMĆENA TUGA
Detalji tragedije na Papuku: Smrznuti muškarci bili su šogori. Nosili su tenisice i bili bez jakni
Online panel
Online panel
U čak 30 posto teških slučajeva “korone” izolirana i bakterija
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.