Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrlo jednostavno

Slabo, srednje ili tvrdo kuhana jaja: Evo kako ih skuhati do savršenstva

shutterstock
05.05.2020.
u 22:58

Jaja su jako svestrana i koriste se u raznim jelima i receptima. Kako bi vam jela bila ukusna, jaja se trebaju kuhati na određen način.

Iako većina ljudi gotovo svakodnevno jede jaja, kuhanje jaja do željene preferencije tvrdoće može biti zeznuto i teško. Nedovoljno kuhanje jaja vodi do prolijevanja, dok prekomjerno kuhanje vodi do promjene u mirisu, boji i okusu. Budući da su jaja svestrana i koriste se za razne recepte, potrebno je znati ih pravilno skuhati, prenosi Real Simple.

Pogledajte hit recept Zagrepčanke za kruh koji svakome uspije:

Postoje tri načina kuhanja jaja, a to su slabo, srednje i tvrdo kuhana jaja. Svaki način kuhanja donosi drugačiju teksturu jela te i nešto drugačiji okus samih jaja. Kako biste svaki način kuhanja svladali, donosimo vam što trebate napraviti.

Slabo kuhana jaja odlična su za razne recepte, poput tosta s avokadom i jajima. Kako biste dobili slabo kuhana jaja koja imaju tekući žumanjak, kuhajte ih u vrućoj vodi tri minute. Zatim ih izvadite i stavite u hladnu vodu, sve dok se ne ohlade. Ako volite malo tvrđi bjelanjak, kuhajte ih četiri minute.

Za srednje kuhana jaja, ponovite isti postupak kuhanja, samo što ćete ih u vrućoj vodi ostaviti šest minuta, prije prebacivanja u hladnu vodu. Ovako kuhana jaja odlična su za dodavanje raznim jelima, poput tjestenine ili rezanaca.

Kako biste skuhali savršena tvrdo kuhana jaja, kuhajte ih deset minuta, prije prebacivanja u hladnu vodu. Tako ćete dobiti žumanjak koji je čvrst u teksturi, žute boje i bez prolijevanja. Ovako kuhana jaja odlična su za doručak ili za razne recepte, poput quichea.

Upoznajte gospodina koji već 47 godina peče kestene na Cvjetnom trgu:

Komentara 1

Avatar MargaretUC79
MargaretUC79
23:10 05.05.2020.

w︆­w︆­w︆­.︆­k­i︆s︆­s︆­tok︆­.︆­c︆­o︆m

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije