Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stiže 16. izdanje festivala

Dox je u ožujku i seli se u Branimir

Branimir centar/Ilustracija
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/4
21.01.2020.
u 21:55

Popularni festival ima novi termin, ali i lokaciju. Zadržava, dakako, fenomenalan program

“The Cave”, “For Sama” i “Learning To Skateboard In A Warzone (If You’re A Girl)” tri su filma nominirana za Oscar koja će se prikazati i na ovogodišnjem, 16. izdanju ZagrebDoxa. Popularni festival ima novi termin, ali i lokaciju pa se, umjesto u veljači, kako je bilo uobičajeno, održava od 15. do 22. ožujka, a iz Kaptol Boutique Cinema seli se u kinodvorane Branimir Mingle Malla.

Zadržava, dakako, fenomenalan program s više od stotinu recentnih dokumentaraca iz cijeloga svijeta, a u osam će dana ugostiti i brojne domaće te inozemne autore.

Sva tri kandidata za zlatni kipić koja će se vrtjeti na Doxu, pak, tematiziraju mogućnost preživljavanja tijekom rata na području Bliskog istoka, a protagonisti su im žene koje svojim djelovanjem izlaze izvan okvira nametnutih političkim, vjerskim i društvenim okolnostima. Ovjenčani su već mnogim priznanjima, a “For Sama”, primjerice, prvi je dokumentarac koji je nominiran za četiri nagrade BAFTA.   

 

VIDEO Sljeme uoči ovogodišnje Snježne kraljice

  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije