Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odgovor iz grada Nakon najave Darinka Kosora

Dinko Bilić: U proračunu za 2015. nema novca za gradnju rotora

21.02.2009.,Zagreb - Zagreb iz zraka ,rotor -  novi zagreb  Photo: Marko Lukunic/Vecernji list
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
25.02.2015.
u 13:00

Predviđen je samo novac za tehničku dokumentaciju, a ove godine mogle bi biti riješene lokacijska i građevinska dozvola

Od početka gradnje rotora Avenija Dubrovnik – Jadranska avenija ove godine neće biti ništa! Demantirao je pročelnik za izgradnju Dinko Bilić tako najave predsjednika Gradske skupštine Darinka Kosora, koji je kao dva realna projekta naveo početak radova na rotoru na ljeto ove godine te rješavanje imovinskih problema u slučaju žičare na Sljemenu do kraja ove godine, kako bi gradnja počela iduće.

– Izgradnja rotora nije u proračunu koji je u Skupštini usvojen prije koji mjesec. Predviđena su sredstva za tehničku dokumentaciju, ne za izgradnju – kazao je Bilić koji očekuje da će ove godine biti riješene lokacijska i građevinska dozvola. – Natječaj za izvođače i početak radova može biti iduće godine ako se za to predvide sredstva u proračunu – kazao je Bilić.

Grad je krajem 2014. raspisao natječaj za izradu glavnih i izvedbenih projekata rekonstrukcije dviju avenija s uređenjem rotora koji ih spaja. Izrada projekata Grad će stajati 6,2 milijuna kuna plus PDV, a vrijednost radova procjenjuje se između 150 i 200 milijuna kuna.

>>Vlasnike zemljišta treba izvlastiti i izgraditi sljemensku žičaru do 2017.

Komentara 5

2X
2Xgeneral
19:15 25.02.2015.

tko je uopće projektirao i odobrio sadašnji rotor trebao bi krivično odgovarati!!! vjerojatno ti likovi nikad anisu vidjeli rotore u drugim zemljama ( Francuska, Engleska ) rotori se grade barem metar dva "dublje" od ostalih priključnih cesta kako bi se imao pregled toka i cirkulacije automobila. na zagrebački se moraš penjati da bi došao na njega a nemaš uopće pojma kakvo je saobračajno "stanje" na njemu! no u našoj zemlji sve je moguće. najjeftinije rješenje je spustiti rotor u nivo a nadvožnjakom povezati istok i zapad iznad rotora. kopanje podvožnjaka suludo obzirom na blizinu save a znajući naše "stručnjake" to bi bilo jezero 9 mjeseci godišnje!

DU
Deleted user
11:12 26.02.2015.

Nemojte biti tako strogi! Na rotoru se stalno radi. Evo, baš sada zamjenjuje se 20 metara zaštiten ograde središnjeg kruga, koja je temeljito nastradala u nesreći u ponedjeljak u noći. Samo me zanima da li se račun šalje učesnicima nesreće?

BL
blueriver
18:16 25.02.2015.

Ni vise od 100 nesreca godisnje nije bilo dovoljno gradskoj upravi da odvoji novac za rekonstrukciju ovog rotora koji spada u najgora prometna rjesenja grada Zagreba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije