Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjednica u utorak

Boras zatražio uskratu suglasnosti na program rada kandidata za novog dekana Filozofskog fakulteta

Boras
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/3
25.04.2020.
u 20:51

Naime uskratu podrške rektor Damir Boras tražio je samo za Nevena Jovanovića, pritom ne obrazloživši odluku ni kandidatu ni Filozofskom fakultetu kao ni Senatu

Iako je još u veljači na zagrebačkom Filozofskom fakultetu većinom glasova podržan program rada Nevena Jovanovića, predloženika za novog dekana spomenuta fakulteta, njegova kandidatura a čini se i program po kojem bi vidio tu visokoobrazovnu ustanovu ne sviđaju se Damiru Borasu, rektoru Zagrebačkog Sveučilišta.

Boras se naime u jeku pandemije i činjenice da su u potresu stradale i mnoge zgrade Sveučilišta čini se aktivnije bavi kadrovima, pa je Senatu Sveučilišta koji sjednicu ima u utorak predložio da uskrati suglasnost na prijedlog programa kandidata za novog dekana Filozofskog fakulteta.

Štoviše ta uskrata trebala bi se odviti na sjednici koja će biti elektronička, ali ne u smislu da će na njoj 70 članova Senata moći uživo raspravljati, već će o predloženicima za dekane kao Filozofskog tako i nekih ostalih fakulteta glasati, kako kaže Jovanović za Večernji list, putem e-mail poruka. Naime uskratu podrške rektor Damir Boras tražio je samo za Jovanovića, pritom ne obrazloživši odluku ni kandidatu ni Filozofskom fakultetu kao ni Senatu.

- Očito je rektor Boras siguran da ima većinu u Senatu koja ovo ukidanje demokracije ne smatra neobičnim. Fakultet je moj prijedlog programa prihvatio još ranije, no jučer je rektor Senatu predložio uskratu - kaže za Večernji list Neven Jovanović.

Kako je poručio, na Filozofskom fakultetu što je bio i dio njegova programa kao nastavak već započetih važnih aktivnosti na tom fakultetu, potrebno je do kraja završiti reorganizaciju studijskih programa, u prosincu tu ustanovu očekuje reakreditacija, kao i činjenica da je potrebno izglasati novi Statut.

Zašto se odigrao baš takav scenarij, zašto se od veljače čekalo posljednji trenutak da bi se uskratila suglasnosti htjeli smo pitati  Zagrebačko sveučilište no do zaključenja broja na naš poziv nitko nije odgovorio.

Komentara 7

ZB
Zoki-Bijela
21:31 25.04.2020.

Guzonja

KO
Kokoiduhovi
09:50 26.04.2020.

Rektora Borasa pregazile su godine i vrijeme. Došlo je doba novih snaga, novih pravila, programa i načina. Za njega je udobna fotelja, knjiga i lagane šetnje.

TM
trade_mark
10:21 26.04.2020.

bandićev mali pesek.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije